Τέρμα οι έρωτες, οι βόλτες και τα κινητά για τις γυναίκες κάτω των 40 ετών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 00:56

Τέρμα οι έρωτες, οι βόλτες και τα κινητά για τις γυναίκες κάτω των 40 ετών

Οι γυναίκες κάτω των 40 ετών δεν θα επιτρέπεται πλέον να παντρεύονται από έρωτα, να επισκέπτονται το παζάρι ασυνόδευτες ή να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα σε ένα χωριό της βόρειας Ινδίας.

Το παντσαγιάτ, το συμβούλιο του χωριού Ασάρα, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, που απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, εισήγαγε μια σειρά από απαγορεύσεις για να προστατεύσει τις "αφελείς" νεαρές γυναίκες από επιρροές που θα μπορούσαν να τις διαφθείρουν, σύμφωνα με πολλές ινδικές εφημερίδες.

Η εφημερίδα The Hindu περιέγραψε την απόφαση του τοπικού συμβουλίου ως "διάταγμα σε στυλ Ταλιμπάν", σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Ασάρα είναι μουσουλμάνοι. Ωστόσο, όταν εκδόθηκαν οι απαγορεύσεις ήταν παρόντες και εκπρόσωποι άλλων μειονοτήτων.

Το συμβούλιο θεωρεί ότι αν οι γυναίκες δεν πηγαίνουν στην τοπική αγορά θα προστατευθούν από τους "περιπλανώμενους Ρωμαίους". Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύτηκαν επειδή έγιναν παράπονα για "πειράγματα" και "παρενόχληση" ορισμένων γυναικών.

Οι ακτιβίστριες πάντως δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις. "Γιατί η απαγόρευση αφορά μόνο τις γυναίκες; Γιατί το παντσαγιάτ δεν απαγορεύει στους άνδρες να πηγαίνουν στην αγορά, αντί για τις γυναίκες; Αν δεν υπήρχαν άνδρες εκεί, το παζάρι θα ήταν εξίσου ασφαλές για τις γυναίκες", είπε χαρακτηριστικά η Σαΐστα Άμπερ, η πρόεδρος μιας γυναικείας οργάνωσης.

Πηγή: newsit.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ