Στρούντελ Προβηγκίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 12:50

Στρούντελ Προβηγκίας

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους και κομμένες στα 4
  • 2 κίτρινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους και κομμένες στα 4
  • 5 κ.γ ελαιόλαδο αρωματισμένο με βασιλικό
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. κουκουνάρια ψημμένα
  • φυλλαράκια βασιλικό
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 5 φύλλα κρούστας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 200 βαθμούς.
  • Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με το αρωματισμένο λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Οι πιπεριές θέλουν περίπου 10 λεπτά και οι μελιτζάνες 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη καλά. Τις αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
  • Γυρνάμε τη ρύθμιση του φούρνου στον αέρα και προθερμαίνουμε στους  180 βαθμούς.
  • Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα λείο ταψάκι και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας μπροστά μας οριζόντια, βάζοντας τη μεγάλη πλευρά του φύλλου το οποίο το αλείφουμε με βούτυρο.
  • Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε λίγη γραβιέρα και τα μισά κουκουνάρια.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά 2,5 εκ. μέσα από το πιο μακρύ μέρος του φύλλου και προσθέτουμε σε επίπεδα τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα υπόλοιπα κουκουνάρια καθώς και την υπόλοιπη γραβιέρα.
  • Διπλώνουμε αρχικά προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων (από τις μικρές πλευρές του, κάθετα) και έπειτα διπλώνουμε, κάνοντας ένα ρολό, τη μεγάλη πλευρά του φύλλου, για να τυλιχτούν τα λαχανικά μας.
  • Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
  • Βάζουμε το ρολό μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250