Pancakes με μπέικον

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 13:30

Pancakes με μπέικον

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μπέικιν σόδα
  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1 ¼ κούπα γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο , λιωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 8 φέτες μπέικον
  • σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα χωρίς σβόλους.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια με υψηλή φωτιά, μέχρι το μπέικον να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, για 5 – 6 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν οι φέτες στην από κάτω πλευρά για 1 με 3 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας. Απομακρύνουμε όλο το λίπος  σε ένα μπολάκι εκτός από 1 κ.γ. λίπος από το τηγάνι (το διατηρούμε για άλλη χρήση).
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας στο τηγάνι και τοποθετούμε μία φέτα μπέικον από πάνω. Τηγανίζουμε μέχρι να εμφανιστούν μερικές φυσαλίδες στην επιφάνεια του pancake για περίπου 2 λεπτά και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  • Με μία σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε προσεχτικά το pancake και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από την κάτω πλευρά, για 2 λεπτά περίπου.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, με το μπέικον από την πάνω πλευρά, και καλύπτουμε ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
  • Κρατάμε τα pancakes μας ζεστά στο φούρνο και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας περισσότερο λίπος που έχουμε κρατήσει από το μπέικον αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου αν θέλουμε.



00 inkefalonia general ad 300X250