Τηγανίτες από καρότα, με σουσάμι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 11:41

Τηγανίτες από καρότα, με σουσάμι

Φάτε καρότα το χειμώνα, είναι της εποχής. Προτιμήστε τα βιολογικής καλλιέργειας.

Να μην επαναλάβω πόσο χρήσιμα είναι για την υγεία και τη ζωτικότητά μας. Και για τη δίαιτα, φυσικά. Ωμά, βρασμένα, με κρέας ή χωρίς, σε σούπες και σαλάτες, βάλτε τα καρότα στη ζωή σας. Η παρακάτω συνταγή, τηγανίτες με καρότα, είναι το κάτι παραπάνω.

Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γραμμάρια καρότα
  • 50 γραμμάρια παξιμάδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 1,5 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίψτε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες, με τη βοήθεια μηχανήματος
  • Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε τα αυγά με τα καρότα
  • Προσθέστε το τριμμένο παξιμάδι, το σουσάμι και το κόλιανδρο
  • Δώστε μορφή στις τηγανίτες καρότου
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ψήστε τις τηγανίτες 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Σερβίρονται ζεστές, συνοδεύουν τα πάντα ή τρώγονται μόνες με μια σαλάτα

Για τους χορτοφάγους, οι τηγανίτες καρότου τρώγονται σε burger, αντί για κρέας.