11 πράγματα να κάνετε την πρώτη μέρα του νέου έτους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 13:00

11 πράγματα να κάνετε την πρώτη μέρα του νέου έτους

Λένε ότι όπως μας βρίσκει η πρώτη μέρα του έτους, έτσι «θα μας πάει» και όλη η υπόλοιπη χρονιά. Γι’ αυτό και παρακάτω συγκεντρώνουμε ιδέες για να σας βρει το βράδυ της αλλαγής του έτους και η Πρωτοχρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Και με τις ιδανικές προϋποθέσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια τους μήνες που έρχονται. Ιδού λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε την Παραμονή ή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για να σας… πάει γούρι:

 

*Ετοιμαστείτε για ένα πάρτι
Όποια κι αν είναι η διάθεσή σας, μην μένετε μόνοι ή σε ένα βαρετό ρεβεγιόν που δεν θέλατε να πάτε εξ αρχής. Εντοπίστε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ένα από τα αγαπημένα σας μπαρ, καλέστε τους πραγματικά δικούς σας ανθρώπους και γιορτάστε το εκεί.

*Ή ετοιμάστε ένα πάρτι
Ακόμα καλύτερα, καλέστε τους στενούς σας φίλους (ή για μεγαλύτερο «νταβαντούρι», κάντε το open, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να καλέσει και δικούς του γνωστούς) και ξεκινήστε τη χρονιά με το σπίτι σας ανοιχτό στη διασκέδαση.

*Ξενυχτήστε
Φέτος η Πρωτοχρονιά πέφτει Παρασκευή, κάτι που σημαίνει πως δεν έχετε μόνο μια αργία μπροστά σας να ξεκουραστείτε, αλλά ένα ολόκληρο τριήμερο. Εκμεταλλευτείτε το και «τραβήξτε» το πάρτι ως το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πιείτε, χορέψτε, φλερτάρετε -θα έχετε χρόνο να αναπληρώσετε ύπνο μέσα στις επόμενες 364 ημέρες.

*Φάτε βασιλικό πρωινό
Αφού σας βρει το πρώτο πρωινό της χρονιάς, κάντε αυτό που πάντα… λιγουρευόσασταν: Επισκεφθείτε με τον «κλειστό κύκλο» που άντεξε ως το τέλος του πάρτι ένα καλό ξενοδοχείο και δοκιμάστε αυτούς τους περίφημους πρωτοχρονιάτικους μπουφέδες με τους πλουμιστούς δίσκους και τα εκλεκτά καλούδια. Άλλωστε, δε λένε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας; Πόσο μάλλον του έτους…

*Κάντε σεξ
Το σωστό ποδαρικό είναι το παν – ακόμη και στο κρεβάτι. Εγκαινιάστε τη χρονιά δυνατά. Κι αν δεν θέλετε να ακούσετε εμάς, ακούστε την επιστήμη. Δείτε εδώ τα οφέλη του οργασμού στην υγεία και την ψυχολογία μας και ξεκινήστε τη χρονιά… υγιείς και ακμαίοι.

*Περάστε χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους
Επισκεφθείτε τους γονείς, ετοιμάστε οικογενειακό τραπέζι το βράδυ της Παραμονής ή το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, κόψτε βασιλόπιτα, δείτε την γιαγιά, τον παππού, τους συγγενείς που σπάνια πια προλαβαίνετε να συναντήσετε, αλλά γνωρίζετε ότι σας αγαπούν και σας σκέφτονται. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά, από το να είστε ανάμεσα σε ανθρώπους που σας αγαπούν.

*Βγείτε με φίλους
Συνεχίστε το σερί διασκέδασης και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Μετά το μεσημεριανό, κανονίστε έναν από τους πιο απολαυστικούς καφέδες του έτους, αυτόν του απογεύματος της Πρωτοχρονιάς, για να πείτε τα παραλειπόμενα του ρεβεγιόν πάνω από αχνιστές δόσεις καφεΐνης που τόσο χρειάζεστε.

*Κλείστε ένα ταξίδι
Αν μας ρωτάτε, μια χρονιά χωρίς ταξίδια είναι μια χαμένη χρονιά. Και μια χρονιά που ξεκινά με booking από την πρώτη στιγμή, προμηνύεται εξαιρετική. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό ή να περιλαμβάνει απαραιτήτως αεροπορικά εισιτήρια για το εξωτερικό (αν και πλέον θα βρείτε ωραιότατες τιμές για πολλούς προορισμούς με ό,τι έχει απομείνει από το δώρο Χριστουγέννων). Μπορεί απλώς να είναι ένα Σαββατοκύριακο του Γενάρη σε έναν όμορφο ξενώνα σε ένα κοντινό βουνό – ή ένα ωραιότατο τριήμερο Αποκριών ή 25ης Μαρτίου – που, παρεμπιπτόντως, φέτος πέφτει Παρασκευή.

*Κάντε μια καλή πράξη
Μια χρηματική συνεισφορά, ένα δωράκι από τα e-shops φιλανθρωπικής οργάνωσης, μία υιοθεσία παιδιού μέσω της Action Aid, ένα ταξίδι-αστραπή για να βοηθήσετε τις ανθρωπιστικές δράσεις στα σύνορα είναι μερικές ιδέες για να κάνετε το ωφέλιμο, μετά τα τερπνά των πάρτι της Παραμονής.

*Βάλτε στόχους
Μην ξεχνάτε την παράδοση των resolutions. Ακόμα κι αν καμία χρονιά δεν έχετε καταφέρει ως τώρα να τικάρετε ολόκληρη τη λίστα, είναι πάντα μια καλή αφορμή να ξεκινήσετε τη χρονιά οργανωμένα και με σχέδιο.

*Χαμογελάστε
Ακόμη κι αν δεν κάνετε τίποτα από όλα τα παραπάνω, το μόνο που αρκεί για να ξεκινήσετε με το δεξί το 2016 είναι να χαμογελάσετε. Λέμε «όχι» στα κατσουφιάσματα, τις μελαγχολίες και τις άσχημες σκέψεις. Καλή μας χρονιά!