Κεφαλονίτικα τυροπιτάκια με φέτα και στούμπα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 11:38

Κεφαλονίτικα τυροπιτάκια με φέτα και στούμπα

Τυροπιτάκια με φέτα και στούμπα από το βιβλίο Κεφαλονίτικες Ρετσέτες της Νιόβης Φωτεινάτου.

 

Υλικά

1 φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό

Βούτυρο για τα φύλλα

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια φέτα

1 ½ φλιτζάνι στούμπα (τρίμματα από μυζήθρα)

1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι

2 αυγά χτυπημένα

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση λιώνοντας πολύ καλά τη φέτα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στη φέτα τα χτυπημένα αυγά, το πιπέρι, τη στούμπα και το μισό κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πάχους 7 εκατοστών και βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά. Βάζουμε σε κάθε λωρίδα από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Διπλώνουμε τα τυροπιτάκια σε μικρά τρίγωνα. Τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί βουτυρωμένο, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250