Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό για να χάσετε κιλά [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 09:08

Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό για να χάσετε κιλά [εικόνες]

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με τους ειδικούς να τονίζουν το πόσο απαραίτητη είναι η κατανάλωσή του.

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι άνθρωποι με υγιές βάρος είναι πιο πιθανό να τρώνε φρούτα, γαλακτοκομικά και δημητριακά για πρωινό από οτιδήποτε άλλο.

Στη μελέτη, που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Παχυσαρκίας του Λος Αντζελες, την Τετάρτη, έγινε ανάλυση των διατροφικών συνθηκών 147 ατόμων μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2014 και του Ιανουαρίου του 2015.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν να «πέσει» φως στο ποιες πρωινές διατροφικές συνήθειες θα ωφελήσουν εκείνους που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

«Το έχουμε πει ξανά: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας», αναφέρουν.

Οι συμμετέχοντες είχαν κατά μέσο όρο 21,7 Δείκτη Μάζας Σώματος και μέσο βάρος 134 κιλά. Η πλειοψηφία αυτών ήταν γυναίκες άνω των 41 ετών και δεν είχαν συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

Απαντώντας σε ερώτηση: «Κατά μέσο όρο, τι πρωινό τρώτε;», η πιο συνηθισμένη απάντηση από υγιείς ανθρώπους, με 51%, ήταν τα φρούτα.

Αλλες δημοφιλείς επιλογές ήταν τα γαλακτοκομικά με 41%, τα δημητριακά με κρύα προϊόντα (π.χ κρύο γάλα με κορν φλέικς) με 33%, το ψωμί με 32% και τα δημητριακά με ζεστά προϊόντα (π.χ γάλα με βρώμη στην κατσαρόλα) το 29%.

Τα αυγά ήταν, επίσης, μια δημοφιλής επιλογή με τους ερευνητές να λένε πως η κατανάλωσή τους ήταν η πιο αναμενόμενη.

Μόνο το 26% των συμμετεχόντων απάντησε πως συνήθιζαν να πίνουν καφέ στο πρωινό τους.

Ενα, ακόμη, σημαντικό αποτέλεσμα της έρευνας είναι πως οι άνθρωποι με υγιές σωματικό βάρος δεν παρακάμπτουν το πρωινό τους γεύμα.

«Αυτό που εντυπωσιάζει», αναφέρει η Δρ. Βουόρινεν, «είναι όχι μόνο ότι τρώνε πρωινό αλλά και ότι καταναλώνουν υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικα».

Πέρα από το πρωινό, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν γενικά και για τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και τη φυσική τους δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο τους κρέας με 61%. Το 63% απάντησε πως για δείπνο προτιμά λαχανικά, ενώ για σνακ το 39% είπε πως προτιμά τα φρούτα.

Παράλληλα, περίπου οι μισοί δήλωσαν πως δεν κάνουν δίαιτα, με το 38% να λέει πως ασκείται μία με τρεις φορές την εβδομάδα.