Σοκολατένιο τοστ με γέμιση ganache σοκολάτας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 14:49

Σοκολατένιο τοστ με γέμιση ganache σοκολάτας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πρωϊνό και όχι μόνο. Ψωμί του τόστ βουτηγμένο στη σοκολάτα με ganache σοκολάτας που θα λατρέψετε όλοι εσείς,μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

 

Υλικά συνταγής

Για τα τοστ:

1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας σε κονσέρβα [ή πλήρες γάλα] [*]
3 κ.σ. κακάο
3 μεγάλα αβγά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. βούτυρο
8 φέτες ψωμί του τοστ ή φέτες από τσουρέκι [**]

Για τη ganache σοκολάτας:

3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα (ή κρέμα γάλακτος)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βιτάμ

Εκτέλεση συνταγής

  • Για τh ganache σοκολάτας: Λιώνετε σε μπολ, στο φούρνο μικροκυμάτων- για 25 δευτερόλεπτα- ή σε μπεν μαρί, το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος, το βιτάμ και τη ψιλοκομένη σοκολάτα. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά και το βάζετε στο ψυγείο για 20′ ή στη κατάψυξη για 10′ να κρυώσει για επάλειψη του ψωμιού.
  • Για τα τοστ: Ζεσταίνετε το γάλα καρύδας, προσθέτετε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε να αναμειχθούν. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε για 5′ να κρυώσει. Χτυπήστε σε μπολ τα αβγά, προσθέτετε το μείγμα γάλατος καρύδας κακάου και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
  • Παίρνετε ένα ταψάκι 20 Χ 30 εκ. περίπου και ρίχνετε μέσα το στο σοκολατένιο μείγμα αβγών κακάου.
  • Βγάζετε τη ganache από το ψυγείο ή τη κατάψυξη και αλείψτε από τη μια πλευρά όλες τις φέτες του τοστ. Τις σκεπάζετε ώστε να γίνει τόστ με γέμιση πραλίνας. Τις βάζετε μέσα στο ταψάκι με το μείγμα σοκολάτας να “ποτίσουν” από τη μία πλευρά και μετά γυρίζετε από την άλλη. Τις αφήνετε στο ψυγείο και μόλις έχουν ποτισθεί με όλο το μείγμα σοκολάτας και από τις δύο πλευρές τις βγάζετε από το ψυγείο και τηγανίζετε σε αρκετό βιτάμ [3 κ.σ.] τα τοστ για 3-4′ από τη κάθε πλευρά. Βγάλτε και σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με ψιλοκομμένα καρύδια ή σαντιγί με σιρόπι σοκολάτας.

[*] Το γάλα καρύδας πωλείται σε όλα τα σουπερ μάρκετ σε κονσέρβα. Είναι σχετικά φθηνό με εξαιρετική γεύση που αναδεικνύει το γλυκό ή το φαγητό σας. Φυσικά αν δεν σας αρέσει αντικαταστείστε το με γάλα και κρέμα γάλακτος αντίστοιχα.
[**] Αντί για ψωμί του τοστ αξιοποιήστε τσουρέκι που σας έχει περισσέψει ή και φρέσκο αν το προτιμάτε.

sintayes.gr