Το Σοβιετικό πλοίο-κατάσκοπος που έγινε πολυτελής θαλαμηγός πωλείται 25 εκ$ (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 11:01

Το Σοβιετικό πλοίο-κατάσκοπος που έγινε πολυτελής θαλαμηγός πωλείται 25 εκ$ (εικόνες)

Ξενάγηση σε ένα ιστορικό Σοβιετικό πλοίο - κατάσκοπος, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πλωτό παλάτι και μόλις βγήκε προς πώληση σε τιμή 25,5 εκ. δολαρίων.

 

Για όσους επιθυμούν να κάνουν δικό τους ένα κομμάτι της ιστορίας, το διάσημο σοβιετικό κατασκοπικό πλοίο «La Sultana» μόλις βγήκε προς πώληση σε τιμή που ξεπερνά τα 25,5 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την απόλυτη κομψότητα του, το 65 μέτρων «La Sultana» διαθέτει και ένα συναρπαστικό παρελθόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το 1970 η Σοβιετική Ένωση έβαλε στην υπηρεσία της το «La Sultana» ως ερευνητικό πλοίο. Για το μεγαλύτερο διάστημα, όμως, το πλοίο χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύει τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σήμερα, το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να κατασκοπεύει αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα, έχει μετατραπεί σε ένα υπερπολυτελές σούπερ γιοτ (από το 2007).

Χτίστηκε το 1961 στη Βουλγαρία και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά επιβατών μέσω της Μαύρης Θάλασσας πριν από τη μετατροπή του σε πλοίο - κατάσκοπος από τη Σοβιετική Ένωση.

Αγοράστηκε από τον όμιλο «La Sultana» το 2007 και υπέστη ανακαινίσεις που το μετέτρεψαν σε μια υπέρκομψη πλωτή όαση.

Διαθέτει επτά καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 12 άτομα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ξεχωριστά παράθυρα, μαρμάρινα μπάνια και ντους.

Τα δωμάτια είναι επενδεδυμένα με φινίρισμα ξύλου. Διαθέτουν επίσης έργα του διάσημου Μαροκινού καλλιτέχνη Jilali Gharbaoui.

Η καμπίνα του ιδιοκτήτη έχει έκταση 66 τετραγωνικά μέτρα και είναι εξοπλισμένη με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα που προσφέρουν άπλετο φως και εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Υπάρχει επίσης ένα lounge και μπαρ διακοσμημένο με έργα τέχνης.

Το La Sultana έχει ακόμα τον αυθεντικό τηλέγραφο στη βουλγαρική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν πριν από δεκαετίες.

Υπάρχει ακόμα μια όμορφη τραπεζαρία όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο.

Το υπερπολυτελές σκάφος διαθέτει τζακούζι, ελικοδρόμιο και πισίνα, ενώ περιλαμβάνει εξοπλισμό για windsurfing, καταδύσεις, wakeboarding και καγιάκ.

thetoc.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250