Γάλα για μυϊκή ενδυνάμωση μετά το γυμναστήριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 13:11

Γάλα για μυϊκή ενδυνάμωση μετά το γυμναστήριο

Μην περιορίζετε την κατανάλωση γάλακτος μόνο στον πρωινό σας καφέ. Βάλτε το γάλα στο ποτήρι σας και μετά το γυμναστήριο για να δείτε τους μύες σας να μεγαλώνουν.

 

Το γάλα παίζει σημαντικό ρόλο στη μυϊκή ενδυνάμωση και αν το βάλετε στη διατροφή σας μετά το γυμναστήριο, εσείς -και οι μύες σας- θα βγείτε κερδισμένοι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μελέτης βρέθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 2 ποτήρια γάλα χωρίς λιπαρά μετά από πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης, παρουσίαζαν μεγαλύτερη αύξηση μυϊκής μάζας μετά από διάστημα 12 εβδομάδων, σε σχέση με αυτές που προτιμούσαν ροφήματα χαμηλής πρωτεΐνης ή υψηλών υδατανθράκων.

Οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα, όπως η καζεΐνη και ο ορός γάλακτος, συνδυάζονται με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη D και  ασβέστιο, βοηθώντας στην ανανέωση και ενδυνάμωση των μυών, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της εν λόγω μελέτης Στιούαρτ Φίλιπς, Ph.D.

Σε αντίθεση με άλλες πηγές πρωτεΐνης, το γάλα ενυδατώνει αποτελεσματικότερα τον οργανισμό μετά την προπόνηση, ενώ λόγω του ότι το γάλα χωρίς λιπαρά έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα αθλητικά ποτά, αποτελεί την ιδανική επιλογή και για τον έλεγχο της περιφέρεια  μέσης.

Επιστρέφοντας από το γυμναστήριο, γεμίστε με λίγο γάλα το ποτήρι σας και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται σε χρόνο ρεκόρ!

clickatlife.gr