Aυτά είναι τα σπορ που «χτυπούν» την κυτταρίτιδα! Κάνε τα πράξη!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 13:55

Aυτά είναι τα σπορ που «χτυπούν» την κυτταρίτιδα! Κάνε τα πράξη!

Η κυτταρίτιδα μπορεί να υποχωρήσει αν τρέφεστε υγιεινά και ακολουθείτε κάποια άσκηση. Όμως δεν είναι όμως όλα τα σπορ το ίδιο αποτελεσματικά.  Μάθετε ποιο είναι εκείνο που χτυπά την κυτταρίτιδα και εξαφανίζουν μιας και έξω  την όψη φλούδας πορτοκαλιού. 

 
Να σημειωθεί εδώ ότι η κυτταρίτιδα για να αντιμετωπιστεί άμεσα απαιτείται να ακολουθείται μια διατροφή πλούσια σε υγρά, λαχανικά και φρούτα και φτωχή σε αλάτι σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ασκήσεις.
Η ιδανική προπόνηση είναι περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι και το συστατικό επιτυχία τους είναι η  διατήρηση του ίδιου ρυθμού χωρίς να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Έτσι  καίγεται το περιττό λίπος ενώ αν ασκούμαστε με πολύ ένταση επιτυγχάνουμε μόνο την καύση των σακχάρων.

Τα πλεονεκτήματα είναι:  
Καλή κυκλοφορία του αίματος
Ενεργοποίηση και ενίσχυση του μικρο-κυκλοφορικού.
Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών.

Τα σπορ ενάντια στην κυτταρίτιδα :
 

Το περπάτημα 

Είναι η πιο δημοφιλής άσκηση ανάμεσα στα αντι-κυτταριτιδικά σπορ. Πρόκειται για ισοτονική άσκηση που διεγείρει συνεχώς το καρδιο-κυκλοφορικό σύστημα, τονώνοντας έτσι τους μυϊκούς ιστούς.

Τρέξιμο 

Το τρέξιμο είναι το ιδανικό σπορ για την αποφυγή κατακράτησης υγρών, με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται με ήπιο τρόπο έτσι ώστε η καρδιακή συχνότητα να διατηρείται στο 70%

Κολύμπι 

Επειδή ακριβώς γίνεται μέσα στο νερό, σε συνθήκες χωρίς βαρύτητα, έχουμε μια έντονη διέγερση του καρδιο-κυκλοφορικού , η οποία βοηθείται και από τη σχετικά ψυχρή θερμοκρασία της πισίνας.

webmd.com




00 inkefalonia general ad 300X250