Το βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 11:37

Το βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία

Μη ξεχνιόμαστε. Έχουν γίνει έρευνες που το έχουν συμπεράνει. Τα #$#%#^ και #$#^&^$^ μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

 

Όχι άλλες γυναίκες που βρίζουν διαβάσαμε στο Oneman. Ναι, είμαστε γυναίκες ακόμα και όταν βρίζουμε είπαμε λίγες ημέρες μετά στο Ladylike. Οι επιστήμονες όμως; Τι λένε;

Δεν παίρνουν θέση συγκεκριμένα για τις γυναίκες, αλλά γενικά λένε ότι το βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία. Έρευνα που έγινε το 2009 στο Πανεπιστήμιο του Keele, για να είμαστε ακριβείς, συμπέρανε ότι οι βωμολοχίες βοηθούν στο να αντιμετωπιστεί ευκολότερα ένα άσχημο γεγονός που βιώνουμε.

Οι συμμετέχοντες αυτής της έρευνες χρειάστηκε να βουτήξουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό, για χρονικό διάστημα τέτοιο που τους έκανε να δυσανασχετούν και να πονάνε. Οι μισοί κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα, εφόσον επιθυμούσαν, όποια βρισιά ήθελαν. Οι άλλοι μισοί, είχαν περιορισμό όσο και να ήθελαν, να μην βωμολοχήσουν.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, το πρώτο γκρουπ άντεξε παραπάνω ώρα με τα χέρια στο νερό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το βρίσιμο, τους βοηθούσε να αποσπούν την προσοχή τους από τη δυσάρεστη αίσθηση.

Πάντως, σύμφωνα με άλλη έρευνα, που έγινε αργότερα, αποδείχτηκε ότι το βρίσιμο δεν είναι πανάκεια. Όσο πιο σπάνια βρίζει κάποιος τόσο πιθανότερο είναι όταν το κάνει, να νιώσει καλύτερα.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250