Γομολάστιχα στοπ! Βρετανός καθηγητής ζητά από τους μαθητές να 'αγκαλιάσουν τα λάθη τους'

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 10:16

Γομολάστιχα στοπ! Βρετανός καθηγητής ζητά από τους μαθητές να 'αγκαλιάσουν τα λάθη τους'

Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε και όπως αναφέρει Βρετανός καθηγητής είναι τρομερό ατόπημα να τα σβήνουμε όλα με μια γόμα.

 

Ο Γκάι Κλάξτον, καθηγητής στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία όταν δήλωσε πως η γόμα - ναι το λαστιχένιο αυτό εργαλείο των μαθητικών χρόνων - είναι "ένα όργανο του διαβόλου". Ο καθηγητής γνωστικής ψυχολογίας ανέφερε στην Daily Tleegraph πως οι γόμες "δημιουργούν μια κουλτούρα ντροπής για το λάθος. Είναι ένας τρόπος να λέμε ψέμματα στον κόσμος, αναφέροντας 'δεν έκανα κάποιο λάθος. Το έκανα σωστά από την πρώτη στιγμή'".

Όπως δηλώνει ο Κλάξτον, είναι καλύτερα να αγκαλιάσουμε τα λάθη μας, γιατί αυτό συμβαίνει στο πραγματικό κόσμο. Πάντως εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Βασικής Εκπαίδευσης δεν βρήκε την ιδέα και τόσο παρανοϊκή, τονίζοντας βέβαια πως η δια ροπάλου απαγόρευση θα αποτελούσε δρακόντιο μέτρο. "Η παρατήρηση των λαθών που κάνει ένα παιδί είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καλή διδασκαλία. Οι δάσκαλοι πρέπει να παρατηρούν όλες τις προσπάθειες των παιδιών, ώστε να μπορούν να τα κατευθύνουν".

Το βασικό επιχείρημα του καθηγητή πάντως που προκάλεσε αναταραχή στα σχολεία, είναι πως με το να πιέζουμε τα παιδιά να αρνηθούν τα λάθη τους, αποτυγχάνουμε να τα προετοιμάσουμε για τον πραγματικό  κόσμο, όπου λάθη μπορούν να γίνουν και να επιφέρουν και τις ανάλογες συνέπειες.

Πηγή: news247- BBC