Επανάσταση στον τομέα της Υγείας: Ερχεται η «Κρητική Ασπιρίνη»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 17:30

Επανάσταση στον τομέα της Υγείας: Ερχεται η «Κρητική Ασπιρίνη»

Επανάσταση στον τομέα της υγείας αναμένεται να προκαλέσει η λεγόμενη «Κρητική Ασπιρίνη», που σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στα ράφια των φαρμακείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η «Κρητική Ασπιρίνη» είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ακόμα και πριν από το καλοκαίρι.

Το προϊόν, που είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, των Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Στέργιου Πυρίντσου, με τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica, έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.

Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης, και το περίφημο λάδι της περιοχής, το κρητικό ελαιόλαδο, αποτελούν τη βάση του προϊόντος, που είναι συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού, σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Η επιτυχία του ελληνικού σκευάσματος, που αναμένεται να απλωθεί παγκόσμια σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretapost.gr, προβλέπεται ότι θα φέρει επανάσταση και στην ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών από το ανεξάντλητο και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο φαρμακείο της ελληνικής φύσης.

Το φυσικό φάρμακο είναι ασπίδα για τη γρίπη και το κρυολόγημα, καθώς, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του:

Πηγή: www.iefimerida.gr