Έχει το παιδί συνάχι; Καταπολεμήστε το με τα παρακάτω tips

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 12:23

Έχει το παιδί συνάχι; Καταπολεμήστε το με τα παρακάτω tips

Χειμώνας είναι και το παιδί μας είναι επιρρεπές στα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Το συνάχι είναι ενοχλητικό τόσο για το ίδιο το αγγελούδι μας όσο και για εμάς που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να το ανακουφίσουμε. Εμείς αφού συμβουλευτήκαμε ειδικούς σας προτείνουμε μερικά tips που αν τα ακολουθήσετε το παιδί σας θα συνέλθει γρήγορα.

1. Δώστε στο παιδί να πιει άφθονα υγρά. Θα βοηθήσουν στην υγροποίηση των εκκρίσεων που έτσι θα απομακρυνθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Τουλάχιστον αυτό συμβουλεύουν οι παιδίατροι.

2. Χρησιμοποιήστε τις ειδικές αμπούλες με διάλυμα φυσιολογικού ορού για να ξεπλύνετε τη ρινική κοιλότητα. Εάν το παιδί είναι πολύ μικρό για να μπορεί να φυσήξει αποτελεσματικά τη μύτη του, χρησιμοποιήστε τη συσκευή αναρρόφησης των εκκρίσεων για να το ανακουφίσετε που θα την βρείτε στα φαρμακεία.

3. Μην αμελείτε να σκουπίζετε τη μύτη με απαλό χαρτομάντιλο, το οποίο να έχετε βρέξει προηγουμένως με φυσιολογικό ορό για να μην ερεθιστεί η επιδερμίδα γύρω από αυτήν και ξεραθεί.

4. Πριν πάει για ύπνο, βάλτε το παιδί για μερικά λεπτά στο μπάνιο και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει, ώστε ο χώρος να γεμίσει υδρατμούς. Αυτό θα το βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα.

Πηγή: mothersblog.gr