Μαινάδες: Η φωτογραφία της Ελληνίδας που αιμορραγεί σαρώνει το διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012 14:54

Μαινάδες: Η φωτογραφία της Ελληνίδας που αιμορραγεί σαρώνει το διαδίκτυο
Μια Ελληνίδα εξουθενωμένη, κρατά μια ελληνική σημαία στα χέρια της, ενώ ταυτόχρονα αίμα τρέχει από το κορμί της. Αυτή η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και καθηλώνει τους χρήστες των social media.
 

"Έχουμε ένα όνειρο, είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά… πρέπει να παλέψουμε" . Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται δίπλα στη φωτογραφία της ματωμένης κοπέλας, η οποία κρατά την ελληνική σημαία σαν να έχει στα χέρια της το νεογέννητο μωρό της. Το μέλλον της Ελλάδας.

 

Η εικόνα αναρτήθηκε αρχικά στο dimitristheathens.blogspot.gr, προσωπικό blog του δημιουργού της, ο οποίος αργότερα τη μοιράστηκε στο Facebook.

Διάβασε τι αναφέρει στο blog του για τη λέξη Maenads.

"Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως "έξαλλες". Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης "μανία". Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ’ τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.

Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν…"


Πηγή: cosmo.gr