Αυτό είναι το μυθικό αρχοντικό Ελληνα ομογενή στην Αυστραλία που πουλήθηκε έναντι 25 εκατ. ευρώ [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 12:31

Αυτό είναι το μυθικό αρχοντικό Ελληνα ομογενή στην Αυστραλία που πουλήθηκε έναντι 25 εκατ. ευρώ [εικόνες]

Οι αριθμοί προκαλούν ζάλη: 2.100 τετραγωνικά μέτρα, 22 δωμάτια και 25 εκατομμύρια ευρώ. Το αρχοντικό του έλληνα ομογενή στην Αυστραλία, Σωκράτη Βασιλειάδη άλλαξε χέρια και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στη Μελβούρνη.

Πρόκειται για το αρχοντικό που είχε χτίσει μέσα σε διάστημα έξι ετών στο αριστοκρατικό προάστιo Toorak της Μελβούρνης, είχε δεχθεί αρκετές δελεαστικές προτάσεις για να το πουλήσει, αλλά τελικά ενέδωσε στα 25 εκατομμύρια ευρώ που του πρόσφερε άγνωστος επί του παρόντος αγοραστής.

Η τιμή κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 24 εκατ. δολαρίων, που είχε πληρώσει το 2010 ο άλλος ομογενής επιχειρηματίας, Χάρης Σταμούλης, για την αγορά κατοικίας στην ίδια περιοχή, την οποία γκρέμισε για να κατασκευάσει «παλάτι», αξίας 30 εκατ. δολαρίων.

Ο κ. Βασιλειάδης είναι στέλεχος επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη μεταλλευμάτων. Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα "Mining Weekly" καταχωρεί δηλώσεις του ομογενούς επιχειρηματία, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή μεταλλευτικής εταιρίας Core Mining, για τη λειτουργία ορυχείου ορυκτού σιδήρου στο Κογκό.


iefimerida