4 τρόποι για να πιείτε τον καφέ σας… αλλιώς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 07:07

4 τρόποι για να πιείτε τον καφέ σας… αλλιώς

Περίσσεψε καφές στην καφετιέρα  ; Αντί να τον πετάξετε δοκιμάστε να τον αδειάσετε σε παγοθήκες και να τον καταψύξετε, δημιουργώντας παγάκια καφέ. Όταν θελήσετε, αδειάστε τα παγάκια μέσα σε λίγο γάλα και απολαύστε ένα νέο δροσιστικό ρόφημα στη στιγμή. 

   Σας βγήκε λίγο… πικρός  ; Αντί να του προσθέσετε κι άλλη ζάχαρη, πετυχαίνοντας σπανίως την αναλογία που θέλετε, δοκιμάστε να του ρίξετε λίγο (ελάχιστο) αλάτι. Το αλάτι μπλοκάρει τα μόρια που σας αφήνουν πικρή γεύση κι έτσι δεν ενοχλείστε από την απουσία ζάχαρης. 

   Βάζετε πολλή ζάχαρη;  Αντί να καταλήγετε να πίνετε ζάχαρη με καφέ, κάνοντας κακό και στην υγεία και στη σιλουέτα σας, δοκιμάστε να αλέσετε τον καφέ σας μαζί με λίγη κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Το άρωμα που θα πάρει, θα σας κάνει να ξεχάσετε τη ζάχαρη. 

   Θέλετε αφρόγαλα στο λεπτό;  Αν δεν έχετε μηχανή, το αφρόγαλα ίσως είναι ένα θέμα. Ένας απλός τρόπος να φτιάξετε μόνοι σας γρήγορα είναι να βάλετε λίγο γάλα σε ένα γυάλινο βάζο, κι αφού κλείσετε το καπάκι και το κουνήσετε, να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Έτοιμοι!

click@life