Ορεκτικά με λίγες θερμίδες για τη βραδιά των εκλογών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 13:37

Ορεκτικά με λίγες θερμίδες για τη βραδιά των εκλογών

Ενώ οι υποψήφιοι έχουν πέσει με τα μούτρα στη μάχη του σταυρού, εσείς έχετε ριχτεί στη μάχη του αδυνατίσματος. H μαγειρική χρειάζεται φαντασία και όρεξη.... ακόμη κι όταν μαγειρεύετε υγιεινά και ελαφριά .

Φτιάξτε ορεκτικά, που περιέχουν λιγότερες από  300 θερμίδες και οι κυρίες της παρέας θα σας ευγνωμονούν! Μια ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε κους κους με λαχανικά. Είναι ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό πιάτο και περιέχει λίγες θερμίδες.

 

Κάντε τα σαλάτα

Ό,τι πρέπει για να ευχαριστήσετε τις καλεσμένες σας. Φτιάξτε  διάφορες σαλάτες με άφθονα, πολύχρωμα και γευστικά λαχανικά, χωρίς περίτεχνες σος. Ξεχάστε τη μαγιονέζα, αντικαταστήστε με γιαούρτι αν θέλετε και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι!

 

Κοτοπουλάκι, μια light πρόταση

Μπορείτε να φτιάξετε ορεκτικά με βάση το κοτόπουλο, που είναι διαιτητικό και το τρώνε όλοι. Έχει άλλωστε υψηλή διατροφική αξία. Περιέχει 0,9 mg σιδήρου στα 85 γραμμάρια και παράλληλα είναι μια οικονομική επιλογή, αφού είμαστε σίγουροι πως δεν θέλετε να σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι!

 

Φάε την πατάτα

Όλοι λατρεύουν τις πατατούλες και αν τις βάλετε στο φούρνο με μια νόστιμη σος γιαουρτιού δεν θα παρεκκλίνετε καθόλου από τη δίαιτα σας. Μισή ψημένη πατάτα περιέχει μόνο  85 θερμίδες. Μην τις τηγανίσετε όμως, γιατί τότε τα πράγματα αλλάζουν και οι θερμίδες κάνουν «limit up».

Φρυγανιές με Cottage Cheese

Είναι φρέσκο και δροσερό, μπορείτε να το συνδυάσετε με πράσινη σαλάτα, με μια βραστή πατάτα ή ακόμη και πάνω στη φρυγανιά, είναι το τέλειο σνακ. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν μόνο 98 θερμίδες και δεν θα σας φουσκώσει.

 

Γαρίδες για gourmet καταστάσεις

Μια μερίδα περιέχει 180 θερμίδες και οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν. Έχει υψηλή διατροφική αξία και  περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών, της ασταξανθίνης και του σεληνίου. Συνδυάστε τη με πράσινη φρέσκια σαλάτα, τσίλι, σόγια και λεμόνι.

 

Γιαούρτι για επιδόρπιο

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τη βραδιά των εκλογών θα ξενυχτήσουμε και σίγουρα οι καλεσμένοι σας θα ζητήσουν κάτι γλυκό, για να ευχαριστηθούν (ειδικά εκείνοι που βλέπουν το κόμμα τους να χάνει έδαφος). Ξεχάστε τα παχυντικά cheese cakes και τα παγωτά, που θα σας γεμίσουν θερμίδες και σερβίρετε γιαούρτι με φρούτα.

Μισή κούπα άπαχο γιαούρτι με φρούτα περιέχει μόλις 85 θερμίδες. Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό σνακ, το γιαούρτι είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες Β και D και δικαιωματικά περιλαμβάνεται στη λίστα των τροφίμων με την υψηλότερη θρεπτική αξία.

Πηγή: clickatlife.gr