Χιλιάδες καλοντυμένες γυναίκες πεθαίνουν, γιατί φαίνονται... υγιείς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 15:20

Χιλιάδες καλοντυμένες γυναίκες πεθαίνουν, γιατί φαίνονται... υγιείς

Γιατί η γυναίκα (όχι του Καίσαρα) δεν αρκεί να φαίνεται υγιής, πρέπει να είναι κιόλας... λέμε παραφράζοντας τη γνωστή φράση. Σύμφωνα με ιατρική μελέτη Γάλλων επιστημόνων, που επικαλείται η Telegraph, χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιαγγειακά προβλήματα επειδή λόγω του μακιγιάζ και της προσεγμένης εμφάνισης τους, δεν φαίνονται μη υγιείς και οι γιατροί δεν βλέπουν τα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Όπως έδειξε η μελέτη, διπλάσιος αριθμός ανδρών νοσηλεύεται για καρδιαγγειακά προβλήματα σε σχέση με τις γυναίκες. Και αυτό όχι γιατί είναι πιο ευπαθείς αλλά γιατί στις γυναίκες δεν φαίνονται τα συμπτώματα.  

1 στους 14 ανθρώπους άνω των 65 ετών θα αντιμετωπίσουν ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την καρδιά ή την κυκλοφορία τους. Ζαλάδες, λιποθυμικά επεισόδια ή πόνος στο στήθος είναι κάποιοι οιωνοί αλλά συχνά τα προβλήματα αυτά δεν δίνουν προειδοποιητικά συμπτώματα.

Περισσότερες από 15.000 γυναίκες όμως, στις μεγάλες χώρες της Ε.Ε. πεθαίνουν από καρδιακά ή εγκεφαλικά γιατί το μακιγιάζ τους ή η περιποιημένη εμφάνιση δεν επιτρέπουν στους γιατρούς να δουν ήπια σημάδια κούρασης ή καταπόνησης που όμως μπορεί να είναι ανησυχητικά.

Οι επιστήμονες που έκαναν τη μελέτη συμβουλεύουν τους γιατρούς να μην αρκούνται σε επιφανειακές διαγνώσεις αλλά να συνιστούν ετήσια check up στις ασθενείς τους και να παρακολουθούν συστηματικά μεγέθη όπως η πίεση του αίματος, το σφυγμό τους, κάτι που είναι πολύ εύκολο να κάνουμε όλοι ακόμη και μόνοι μας.

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250