Δεν θα αφαιρεθεί η πρωτιά από το «My number one»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 13:55

Δεν θα αφαιρεθεί η πρωτιά από το «My number one»

Πολλοί ήταν αυτοί που μετά την απόφαση βόμβα του δικαστηρίου που θέλει τον Μάνο Ψαλτάκη να είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του «My number One» στη Eurovision, έσπευσαν να αναφερθούν σε ενδεχόμενη αφαίρεση της πρωτιάς από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωσή της η ίδια η EBU βάζει τέλος στις συζητήσεις. «To My Number One κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Και αυτό δεν θα αλλάξει» ανέφερε η ανακοίνωσή.arouraios.gr  

Χρήστος Δάντης: Τι λέει για τη δικαίωση του δικαστηρίου του Μάνου Ψαλτάκη για το "My number one";

Καταδίκασε το εφετείο τον Χρήστο Δάντη για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του νικητήριου τραγουδιού.

Το τραγούδι που έφερε τη νίκη στην Ελλάδα το 2005, το My Number One, ακόμα ψάχνει το δρόμο του. Οχτώ χρόνια, σχεδόν, έχουν περάσει από τότε που η Έλενα Παπαρίζου με το τραγούδι του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού, έφερε τη Eurovision στην Ελλάδα. Και μπορεί ο ελληνικός λαός να ήταν περήφανος και χαρούμενος, ο συνθέτης, όμως, Μάνος Ψαλτάκης (σ.σ. πρώην συνεργάτης και καλός φίλος του τραγουδιστή), ήταν απογοητευμένος και έψαχνε το δίκιο του στις αίθουσες του δικαστηρίου. Ο Μάνος Ψαλτάκης ισχυρίζεται πως η σύνθεση του τραγουδιού είναι δική του και πως ο Χρήστος Δάντης το έκλεψε. Ο συνθέτης κινήθηκε νομικά με πρώτη απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του.

Ο τραγουδιστής βέβαια έκανε έφεση και σήμερα βγήκε και η δεύτερη απόφαση του δικαστηρίου όπου, σύμφωνα με το Μάνο Ψαλτάκη, καταδικάζει για δεύτερη φορά το Χρήστο Δάντη
. Η είδηση έγινε γνωστή με μια ανάρτηση που έκανε ο συνθέτης, πριν λίγη ώρα στο Facebook. «Βόμβα μεγατόνων. Σήμερα το πρωί 12-9-2013 βγήκε η απόφαση ότι το τραγούδι που πήρε την πρώτη θέση το 2005 στην Γιουροβίζιον, My number one, είναι μουσική σύνθεση του Μάνου Ψαλτάκη. Εδώ θέλω να δω τα μούτρα δημοσιογράφων της τότε ΕΡΤ και μερικών άλλων σε άλλα ΜΜΕ. Σας λέω λοιπόν ότι και Θεός υπάρχει και δικαιοσύνη υπάρχει. Σήμερα ο Δαυίδ, κέρδισε τον Γολιάθ για δεύτερη φορά. Αυτό να γίνει μάθημα στις φίρμες που ενώ υπάρχουν συνθέτες με εκπληκτικά τραγούδια, αυτοί και τα χώνουν και παίρνουν αηδίες. Το κλικάτο σύστημα το πολέμησα και το νίκησα, κάντε κι εσείς το ίδιο, στη μουσική δεν χωράει σύστημα και η κλίκα ως εδώ. Θέλω να πω σε όλους καλλιτέχνες φίρμες και μη στον κόσμο σε όλους που πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου και πιο πολύ στους πιο αγαπημένους μου φίλους, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη, Στέλιο Ρόκκο! Σας ευχαριστώ πολύ. Θυμίζω ότι σήμερα βγήκε η απόφαση ότι το My Number One είναι του Μάνου Ψαλτάκη!»

https://www.youtube.com/watch?v=n5Sju9fTLUk

Να τονίσουμε εδώ πως αναπαράγουμε την ανάρτηση του κύριου Ψαλτάκη δεδομένου πως δεν έχουμε στα χέρια μας κάποιο επίσημο έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει την απόφαση του δικαστηρίου.

Όσο για το Χρήστο Δάντη, ο τραγουδιστής δεν έχει ενημερωθεί για την δικαστική αυτή απόφαση και έγινε γνώστης της είδησης από εμάς. Μετά την έκπληξή του ο τραγουδιστής δήλωσε αποκλειστικά στο Peoplegreece.com: «Δεν έχω ενημερωθεί για το θέμα. Η δική μου μουσική δεν μπορεί να είναι δική του. Σέβομαι κάθε απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο μου δικαίωμα».

Πηγή: peoplegreece
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ