Πανακότα με γάλα καρύδας και σος μελιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 10:31

Πανακότα με γάλα καρύδας και σος μελιού

Δύο είναι τα δέλεαρ αυτής της κρέμας: είναι πανεύκολη και γίνεται με γάλα καρύδας που λατρεύουμε.Υλικά Για την πανακότα 600 γρ. γάλα καρύδας60 γρ. ζάχαρη10 γρ. φύλλα ζελατίνας Για τη σος 150 γρ. μέλι50 γρ. νερό  

Μερίδες 4
Προετοιμασία 12΄ - 15΄ Αναμονή περίπου 4 ώρες Παρασκευή 20΄

Διαδικασία Πανακότα: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό έως ότου μαλακώσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Mόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, ελαφρώς στυμμένα. Ανακατεύουμε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει. Το αδειάζουμε σε φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Ξεφορμάρουμε τις πανακότες βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα. Σερβίρουμε με τη σος.

Σος: Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό, το αδειάζουμε μέσα στο μέλι και ανακατεύουμε.

Συμβουλές

Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε την πανακότα σοκολατένια προσθέτοντας στο γάλα, μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, 120 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί.
Οταν ξεφορμάρουμε την πανακότα, στο πάνω μέρος της η κρέμα είναι πιο διάφανη. Αν δεν μας αρέσει αυτό, προτού αδειάσουμε το μείγμα στα φορμάκια, το χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός.
Για να πήξει πιο γρήγορα η πανακότα, την ανακατεύουμε πάνω από παγάκια, πριν τη βάλουμε στα φορμάκια.

Πηγή: glykesistories.gr