Φανταστικό αρωματικό γλυκό του κουταλιού καρπούζι από τη Σια Λαδά

Οι φλούδες του καρπουζιού γίνονται ένα φανταστικό αρωματικό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, τέλειο συνοδευτικό, που το απογειώνει: συνδυάστε το με γιαούρτι, παγωτό ή τον καφέ σας!
Με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα που θα σας ταξιδέψει!!!!
Το μυστικό;
Το σωστό κόψιμο της φλούδας ώστε το γλυκό να παραμείνει τραγανό.
Υλικά:
- 1 κιλό φλούδες καθαρισμένες (αφαιρούμε το πράσινο και το κόκκινο)
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 500 γραμμ. νερό
- Χυμό τεσσάρων λεμονιών
- 1 ξύλο κανέλας, 2-3 γαρίφαλα, 1 φύλλο αρμπαρόριζας, 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1️⃣ Καθαρίζουμε τις φλούδες από το πράσινο και το κόκκινο μέρος, τις κόβουμε σε μπαστουνάκια
και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό προσθέτοντας τον χυμό τριών λεμονιών.
Αφήνουμε για 2 ώρες.
2️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε:
το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη βανίλια.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις φλούδες από το καρπούζι
και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-45 λεπτά.
3️⃣ Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όλη τη νύχτα.
4️⃣ Την επόμενη μέρα, βράζουμε ξανά για περίπου 30 λεπτά,
προσθέτοντας την αρμπαρόριζα και προς το τέλος τον χυμό του λεμονιού.
5️⃣ Όσο είναι το γλυκό καυτό, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Το απολαμβάνουμε με:
- το γιαούρτι μας
- το παγωτό μας
- ή τον καφέ μας!
Καλή απόλαυση!!!!!