4 τροφές που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2024 10:15

4 τροφές που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

Thomas Griggs on Unsplash

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σώματός μας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σώματός μας. Φυσικά, η τελευταία καθορίζεται και από την προσωπική υγιεινή, την υγεία και τα γονίδια μας, αλλά και η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο.

Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα, τα οποία δεν είναι αναγκαστικά ανθυγιεινά, που μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο την μυρωδιά του σώματος μας, όπως τα παρακάτω τέσσερα:

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μεταβολίζεται στο ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, κάποιο από το αλκοόλ που πίνουμε, απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού.

Ψάρι

Δεν είναι λίγοι άνθρωποι που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή, που ονομάζεται «σύνδρομο οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία. Αυτοί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτή η μυρωδιά προκύπτει από την ανικανότητα του οργανισμού να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας δεν μεταβολίζεται εύκολα και παραμένει στο πεπτικό σύστημα για μεγαλύτερο διάστημα. Μπορούν με αυτόν τον τρόπο να γίνουν εστία βακτηριδίων τα οποία προκαλούν δυσοσμία κατά ήταν εφίδρωση αλλά και άσχημη αναπνοή.

Σταυρανθή λαχανικά

Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και άλλα σταυρανθή λαχανικά προκαλούν, λόγω του θείου και του καθαρισμού του σώματος από τις τοξίνες, δύσοσμα αέρια. Ένα κόλπο είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε για ώρα, κάτι που βοηθάει το σώμα μας να τα μεταβολίσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

pink.gr




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250