Πράγματα που υπάρχουν στη λίστα με τα πλάνα που κάνουμε μηνιαία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 13:45

Πράγματα που υπάρχουν στη λίστα με τα πλάνα που κάνουμε μηνιαία

Για τους περισσότερους από εμάς, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μέρες που μας καλούν για οργάνωση και ανασυγκρότηση. Αυτές τις μέρες λοιπόν δημιουργούμε ένα πλάνο, το “γεμίζουμε” με υποχρεώσεις και δραστηριότητες και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε ως έναν βραχυπρόθεσμο (ή μακροπρόθεσμο!) οδηγό. Είναι πολύ συχνό μάλιστα, τα συγκεκριμένα σχέδια να γίνονται μηνιαία, καθώς έτσι μας είναι πολύ πιο εύκολο να τα παρακολουθούμε.

Ποια είναι όμως τα πράγματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη λίστα που κάνουμε κάθε μήνα; Σας τα αναφέρουμε παρακάτω. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε!

Ανανέωση συνδρομών

Είτε πρόκειται για συνδρομή στο γυμναστήριο, είτε για μηνιαία ενοικίαση αυτοκινήτου, η πλειοψηφία έχουμε σίγουρα βρει τα πακέτα εκείνα, που λόγω της ευελιξίας που προσφέρουν είναι τα ιδανικά για εμάς. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που είμαστε σε αναζήτηση της τέλειας ευκαιρίας, είναι πολύ σημαντικό να διαμορφώνουμε το μηνιαίο μας πλάνο κατάλληλα.

Πρέπει συνεπώς να γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνδρομές που χρειάζεται να ανανεώνουμε και να φροντίζουμε να το κάνουμε στην ώρα που πρέπει. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη λίστα συνδρομών μπορεί να είναι μεγάλη και φυσικά πάντα προσαρμόζεται στα θέλω και τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Συναντήσεις με φίλους

Η καθημερινότητα, ειδικά όσο μεγαλώνουμε, είναι απαιτητική και οι ώρες που περνάμε στον εργασιακό μας χώρο, καλύπτουν μεγάλο μέρος της ημέρας μας. Πολλές φορές λοιπόν “χανόμαστε” μέσα στις πολλές υποχρεώσεις και είναι δύσκολο να αφιερώσουμε χρόνο όχι μόνο στους αγαπημένους μας, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να καθορίζουμε από πριν το πρόγραμμά μας και να κανονίζουμε μικρές εξόδους με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μόνο έτσι δίνουμε στις ημέρες μας αέρα ανανέωσης και κάνουμε τον κάθε μας μήνα ευχάριστο και δημιουργικό.

Καθαριότητα σπιτιού

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Ο χώρος που ηρεμούμε και δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις. Συνεπώς είναι απαραίτητο να τον φροντίζουμε και να τον διατηρούμε καθαρό και μοσχομυριστό. Αν και χρειάζεται να τον τακτοποιούμε σε καθημερινή βάση για να είναι πάντα σε τάξη, μία καλή πρακτική είναι να αφιερώνουμε κάποιες μέρες το μήνα για μία πιο “βαθιά” καθαριότητα.

Στην περίπτωση όμως που δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε, μπορούμε να αναζητήσουμε τα διάφορα tips που κυκλοφορούν ή απλά να ακολουθήσουμε (επιτέλους!) τις συμβουλές της μαμάς ή της γιαγιάς μας για το τέλειο σπίτι.

Αγορές

Κάθε αρχές του μήνα, οι περισσότερες οικογένειες οργανώνουν τα οικονομικά τους και κάνουν σημαντικές αγορές που δε γίνεται να παραλειφθούν. Τα ψώνια του σούπερμαρκετ, οι απρόοπτες, αλλά απαραίτητες, αγορές και οι προγραμματισμένες δαπάνες είναι κάποια από τα έξοδα που υπάρχουν πάντα σε ένα καλά οργανωμένο μηνιαίο πλάνο.

Ειδικά δε στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε αποταμίευση για μία μεγάλη μεν, αλλά πιο μελλοντική αγορά, είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα πρόγραμμα με τα έσοδα και τα έξοδα και να βάζουμε εύκολους στόχους. Αν αυτό το πρόγραμμα γίνεται τακτικά, για παράδειγμα κάθε μήνα, τότε είμαστε όλο και πιο κοντά στην επίτευξη του σκοπού μας.

Δραστηριότητες

Για το τέλος αφήσαμε τις, κάθε λογής, δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν παραπάνω σχεδιασμό και μηνιαίο πρόγραμμα. Είτε λοιπόν πρόκειται για μικρές εξορμήσεις, είτε για ασχολίες που χρειάζονται οργάνωση, πρέπει πάντα να είναι μέρος του πλάνου μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο “τακτοποιούμε” σημαντικά όλες μας τις μέρες.

Η σημασία της οργάνωσης εξάλλου είναι γνωστή και διευκολύνει απόλυτα όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Τέλος, αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βγούμε από το πρόγραμμα, μία καλή λύση είναι να καταγράφουμε ό,τι έχουμε να κάνουμε σε ένα ημερολόγιο.

Αν φτάσατε ως εδώ, είδατε κάποια από τα πράγματα που βρίσκονται στη μηνιαία μας λίστα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εξερευνήστε λοιπόν και εσείς τη δική σας λίστα και μην ξεχνάτε να την αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τη φάση ζωής που βρίσκεστε!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250