«Το Ναυάγιο»: Το εντυπωσιακό πρώτο teaser της νέας μεγάλης παραγωγής του Mega

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 14:15

«Το Ναυάγιο»: Το εντυπωσιακό πρώτο teaser της νέας μεγάλης παραγωγής του Mega

Εντυπωσιακό είναι το πρώτο teaser για τη νέα σειρά του Mega, «Ναυάγιο», το οποίο είναι στον αέρα ήδη από το βράδυ της Τρίτης (27/6) και μας δίνει μια πολύ μικρή γεύση του τι να περιμένουμε. 

Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή, η οποία θα προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν από το Mega και είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του συγγραφέα του «Σασμού», Σπύρου Πετρουλάκη, το οποίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα. 

Ήδη από την πρώτη σεζόν προβολής του «Σασμού» και δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας που σημείωνε η σειρά, πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσουν τα δικαιώματα, ώστε να μεταφέρουν στην οθόνη και άλλα βιβλία του συγγραφέα, ελπίζοντας σε ανάλογη - αν όχι ακόμα μεγαλύτερη - επιτυχία από αυτή της σειράς του Alpha.

Η σειρά «Ναυάγιο» θα εστιάσει στο ναυάγιο της Φαλκονέρας, το οποίο έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 1966 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 217 άτομα, ενώ μόλις 46 επέζησαν.

Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά

Προς το παρόν το Mega δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το καστ της σειράς παρά μόνο αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «ένα ταξίδι που δεν τελειώνει»

Ωστόσο, η Δανάη Μπάρκα δήλωσε πριν μερικές ημέρες στο «Πάμε Δανάη» ότι «το δίδυμο που θα μας απασχολήσει πολύ είναι ο Γιάννης Στάνκογλου και η Αναστασία Παντούση» που θα πρωταγωνιστούν στη σειρά. 

Στο «Ναυάγιο» θα πρωταγωνιστήσει επίσης ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο «Πέτρος» της σειράς «Μαύρο Ρόδο», όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η εκπομπή «Ελένη».

Η υπόθεση της σειράς

Όσον αφορά το τι θα δούμε στην οθόνη του Mega, μια γεύση μας δίνει η σύνοψη του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη στο οποίο είναι βασισμένη η σειρά:

«Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!

Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;

Σύγχρονη εποχή.

Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.»