Δ. Μενεγάτου: Καλωσορίζουμε το Καλοκαίρι! Κάλεσμα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 10:00

Δ. Μενεγάτου: Καλωσορίζουμε το Καλοκαίρι! Κάλεσμα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.Μ' ένα στεφάνι φρεσκοκομμένα ταπεινά χαμομήλια σκέφτηκα να υποδεχτούμε το Καλοκαίρι μας. Είναι ολόδροσα και πρόθυμα ακόμη σαν Απριλιάτικα στολίδια.
Όπως αυτό σεμνά και ταπεινά προσμένει το πρωινό  χαμόγελο του   ήλιου για να ανοίξει και να πάρει ζωή, ακριβώς έτσι προσμένουμε φέτος το Καλοκαίρι μας.Ο καιρός ιδιαίτερα πολύπλοκος μας μπέρδεψε. Αποχεραιτάμε την Άνοιξη και καλοσωρίζουμε το καλοκαίρι.

Κάλεσμα Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 8 πμ.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Φέτος   5 Ιουνίου είναι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος γιαυτό σας προσκαλώ την Κυριακή 4  Ιουνίου στις 8 πμ  να συναντηθούμε στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας να παστρέψουμε  το καλοκαιρινό μονοπάτι που οδηγεί στην γειτονική παραλία Καμίνια. Ελάτε για μια σεμνή παρέμβαση στο φυσικό τοπίο και κυρίως να ανεώσουμε τα βοηθητικά σημάδια.Το παραμυθένιο αυτό μονοπάτι, το μονοπάτι της αγάπης, σε οδηγεί μέσα στην απαράμιλλου κάλλους φύση του χωριού μας.Η θέα που διαθέτει πανταχόθεν σε ταξιδεύει δημιουργεί πνευματική ανάταση και έμπνευση σε όλες τις μορφές τέχνης.
Περνάει κατά μήκος της ακτογραμμής και πλάι στις μαγευτικές μας νεραδοσπηλιές. Η διαδρομή αυτή είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία στη φύση και στο απέραντο γαλάζιο τ' ουρανού και τσι θάλασσας. Ελάτε να καλωσορίσουμε τον ερχομό του Καλοκαιριού. Φέρε την τρίτσα σου, την ψαλίδα σου και το πιργιόνι σου(πριόνι). Νεράκι θα πιούμε από την νεραδοσπηλιά, γάργαρο και δροσερό όπως πάντα. Αειφορία και βιωσιμότητα.

FB IMG 1685596012990FB IMG 1685596024708




00 inkefalonia general ad 300X250