6+1 λαχανικά που δεν πρέπει να αποθηκεύεις στο ψυγείο, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 12:09

6+1 λαχανικά που δεν πρέπει να αποθηκεύεις στο ψυγείο, σύμφωνα με τους ειδικούς

pexels

Αα μπορούσαμε να πούμε ότι το ψυγείο είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς διατηρεί φρέσκα ορισμένα είδη τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι να τα τοποθετήσεις έξω απ’ αυτό. Ωστόσο, ορισμένα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου και δεν χάνουν ούτε σε γεύση. Κάτι που συμβαίνει αν τα τοποθετήσεις στο ψυγείο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους experts που μίλησαν στο Homes and Gardens, αυτά είναι τα 7 λαχανικά που πιθανόν τρως καθημερινά και που είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσεις οπουδήποτε αλλού – εκτός από το ψυγείο σου.

Λαχανικά εκτός ψυγείου: Πιπεριές και αγγούρια

Παρόλο που οι πιπεριές και τα αγγούρια, είναι ουσιαστικά φρούτα, από μαγειρικής άποψης χρησιμοποιούνται ως λαχανικά. «Πρόκειται για δύο από τα πιο κλασικά τρόφιμα που συνήθως τοποθετούμε στο ψυγείο», λέει ο Neil Coole, διευθυντής τροφίμων στην εταιρία BSI. 

«Με το που τα αποθηκεύεις στο ψυγείο, χάνουν τη γεύση τους, ενώ τα θρεπτικά τους συστατικά μειώνονται. Είναι προτιμότερο να τα διατηρείς σε θερμοκρασία δωματίου», προσθέτει η ίδια.

λαχανικά

Κρεμμύδι και σκόρδο, ανάμεσα στα λαχανικά που πρέπει να αφήσεις εκτός ψυγείου

«Δεν υπάρχει λόγος να τοποθετήσεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ψυγείο», λέει ο Jamie Hord, ιδρυτής της εταιρείας Horderly. «Είναι καλύτερα να φυλάσσονται σε μέρος όπου μπορούν να πάρουν αέρα, αλλά όχι μέσα σε κάποιο ντουλάπι», συμβουλεύει ο ίδιος.

Extra fact: Το κομμάτι που περίσσεψε από το κρεμμύδι και το σκόρδο που έκοψες για να μαγειρέψεις, είναι πολύ πιο ευάλωτο στα βακτήρια. Επομένως, καλύτερα να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Κολοκύθες, μελιτζάνες και γλυκοπατάτες

Οι κολοκύθες και οι μελιτζάνες, όπως οι πιπεριές και τα αγγούρια, ανήκουν στο γενεαλογικό δέντρο των φρούτων, αλλά εμείς τα χρησιμοποιούμε ως λαχανικα. Για τον λόγο αυτό, τα βλέπεις στη συγκεκριμένη λίστα. Αυτά τα «λαχανικά», καθώς και οι γλυκοπατάτες, λέει η Dia Lugo, cook expert της Tupperware, «είναι προτιμότερο να φυλάσσονται εκτός ψυγείου».

λαχανικά




00 inkefalonia general ad 300X250