Αυτή είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις προϊόντα styling, ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 18:30

Αυτή είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις προϊόντα styling, ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου

Αν χρησιμοποιήσεις τα λάθος προϊόντα για τα μαλλιά σου, και με τη λάθος σειρά, το αποτέλεσμα δε θα είναι ευχάριστο – δες τι πρέπει να κάνεις ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκεις

Το να διαλέγεις και να εφαρμόζεις τα προϊόντα styling μαλλιών είναι σαν…τέχνη. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν θέλεις να αφήνεις τα μαλλιά σου στη φυσική τους κατάσταση και να μην χρησιμοποιείς εργαλεία θερμότητας. Αν χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που είναι πολύ βαρύ για τα μαλλιά σου, θα γίνουν βαριά και άτονα, ενώ αν χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που είναι πολύ ελαφρύ, τα μαλλιά σου θα φριζάρουν και θα χρειάζονται ενυδάτωση. Από την άλλη, αν τα εφαρμόσεις και με τη λάθος σειρά, δεν αποκομίσεις τα μέγιστα οφέλη. Το κλειδί είναι να αναζητήσεις αποτελεσματικά προϊόντα μαλλιών που είναι κατάλληλα για το δικό σου τύπο, όπως λέει και η hair stylist Maria Antoinette Loggins.

Παρακάτω θα δεις τα καλύτερα προϊόντα styling και η σειρά εφαρμογής τους, με βάση την υφή των μαλλιών σου

Αν έχεις χοντρά μαλλιά...βάλε μαλακτικό, λάδι μαλλιών, και μετά κρέμα styling

Ξεκίνα με ένα leave-in conditioner με βάση το νερό ή το γάλα, για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σε βάθος. Συνέχισε με ένα ελαφρύ λάδι και ολοκλήρωσε με μια πλούσια κρέμα styling. Χρησιμοποιώντας ένα λάδι και στη συνέχεια μια πιο παχιά, πιο βαριά ενυδατική κρέμα, διασφαλίζεις ότι όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία παραμένει στις τρίχες σου.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά... βάλε μαλακτικό και στη συνέχεια ζελέ-κρέμα για μπούκλες

«Δεν είναι όλες οι μπούκλες ίδιες, οπότε τα προϊόντα styling που μπορεί να λειτουργήσουν για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργούν για ένα άλλο», εξηγεί η celebrity hair stylist Liana Zingarino. Ωστόσο, ένας συνδυασμός που σχεδόν πάντα αποδεικνύεται επιτυχημένος είναι ένα μείγμα από leave in conditioner με ένα gel ειδικό για τις μπούκλες. Το conditioner θα ενυδατώσει τα μαλλιά, δίνοντάς τους απαλότητα και λάμψη, ενώ το gel θα βοηθήσει τις μπούκλες να μην πέσουν ή να χάσουν το σχήμα τους.

Αν έχεις σπαστά μαλλιά... βάλε κρέμα styling και μετά spray με θαλασσινό αλάτι

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί με τους οποίους μπορείς να δουλέψεις τα σπαστά μαλλιά λόγω της ευελιξίας τους στο styling. Ωστόσο, για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη φυσική σου υφή, η Zingarino προτείνει πρώτα να χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα κρέμας styling, η οποία θα περιέχει συστατικά που καταπολεμούν το φριζάρισμα. Συνέχισε ψεκάζοντας αρκετό spray θαλασσινού αλατιού, τρίβοντας απαλά τα μαλλιά σου καθώς προχωράς.

Αν έχεις ίσια μαλλιά...βάλε spray όγκου και μετά μους

Ενώ τα ίσια μαλλιά δεν επηρεάζονται από το συνήθη…εχθρό των γυναικών, που είναι το φριζάρισμα, η υγρασία μπορεί να τα κάνει να πέφτουν. Και ο ξηρός αέρας το χειμώνα, σύμφωνα με την Zingarino, κάνει τα ίσια μαλλιά λιγότερο ελαστικά. Για να το αντιμετωπίσεις αυτό, εφάρμοσε πρώτα ένα spray όγκου, που ιδανικά θα έχει και συστατικά περιποίησης, περνώντας το μέσα από τις τούφες σου για να εξασφαλίσεις ομοιόμορφη κατανομή. Αν θέλεις να φαίνονται λίγο πιο «σηκωμένα», στη συνέχεια εφάρμοσε μια ποσότητα μους σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, μόνο στις ρίζες.




00 inkefalonia general ad 300X250