Γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις προγνωστικά;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 17:32

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις προγνωστικά;

Όσο το στοίχημα μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας, τόσο περισσότερο κάνουν την εμφάνιση τους και οργανωμένες απόπειρες εξαπάτησης. Λίγο - πολύ έχει τύχει σε όλους μας να μας προσεγγίσουν μέσω λογαριασμών στα social media με σκοπό να μας πουλήσουν «άχαστα» προγνωστικά στοιχήματος.

Αυτά είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει στο συγκεκριμένο κείμενο, ενώ θα αναφερθούμε και στο γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε προγνωστικά.

Το «κόλπο» είναι γνωστό. Συνήθως επικοινωνούν μαζί μας μέσω μηνύματος σε Facebook, ή Instagram και μας ενημερώνουν για χειραγωγημένα παιχνίδια. Στόχος δεν είναι άλλος από  ευκολόπιστους παίκτες που θα πέσουν στην παγίδα θεωρώντας πως πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία. Το ισχυρότερο δέλεαρ που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι είναι οι αποδόσεις των σημείων, καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για στοιχήματα ανατροπής (πχ 1 ημίχρονο/2 τελικό) και ακριβή σκορ (πχ 3-2), που αμφότερα συνοδεύονται από πολύ μεγάλες τιμές.

Η κοινοποίηση όμως των «σίγουρων» σημείων προϋποθέτει την προπληρωμή ενός χρηματικού ποσού, το οποίο οι ανυποψίαστοι χρήστες καλούνται να καταβάλουν είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, είτε μέσω προπληρωμένων καρτών. Πολύ συχνά μάλιστα αποστέλλονται και φωτογραφίες με κερδισμένα δελτία, σε μια προσπάθεια η απόπειρα να γίνει όσο το δυνατόν πιο πιστευτή.

Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι πάντα το ίδιο: μετά την απαιτούμενη κατάθεση, οι χρήστες που πείστηκαν να πληρώσουν, είτε δεν λαμβάνουν ποτέ ενημέρωση για τα υποτιθέμενα χειραγωγημένα παιχνίδια, είτε αυτά δεν επιβεβαιώνονται, χωρίς φυσικά να υπάρχει τρόπος επιστροφής των χρημάτων. Αντιθέτως μάλιστα, οι λογαριασμοί που τους προσέγγισαν απενεργοποιούνται, κάτι που σημαίνει πως η προσέγγιση των επιτήδειων είναι ακατόρθωτη.

Μείνε μακριά

Οι πιθανότητες να έχει αίσια και κερδοφόρα κατάληξη οποιαδήποτε τέτοια προσέγγιση είναι πραγματικά μηδαμινές. Ο λόγος είναι απλός: ακόμα κι αν ισχύει η πληροφόρηση για παιχνίδια με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, παραμένει αυστηρά εντός πολύ στενού κύκλου. Άλλωστε, οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από τη χειραγώγηση μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, θα φροντίσει να «θησαυρίσει» ο ίδιος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μοιραστεί τις πληροφορίες με αγνώστους στο διαδίκτυο έναντι μικροποσών (πχ 100 ευρώ).

Παράλληλα, η χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων συνιστά έγκλημα που επιφέρει έως και φυλάκιση για το σύνολο των εμπλεκομένων. Συνεπώς, οι ίδιοι οι υπεύθυνοι ενός «στημένου» αγώνα, φροντίζουν να κυριαρχεί το αίσθημα της εχεμύθειας προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους.

Η ιστορία έχει δείξει πως ναι, υπάρχουν «στημένα» παιχνίδια, με το όλο εγχείρημα να ξεδιπλώνεται μέσω του στοιχήματος με στόχο φυσικά το κέρδος. Τα σκάνδαλα αυτής της κατηγορίας μάλιστα είναι αρκετά και έχουμε δει στο παρελθόν ιστορικές ομάδες να υποβιβάζονται και τους υπευθύνους να αντιμετωπίζουν βαριές κυρώσεις. Ωστόσο, λαμβάνουν χώρα κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς φυσικά να κυκλοφορούν ευρέως στα δημοφιλή social media, μια κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο τόσο την απόπειρα εξαπάτησης όσο και τους ίδιους τους εμπλεκομένους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, φρόντισε να μείνεις μακριά από τέτοιες απόπειρες αγνοώντας οποιοδήποτε μήνυμα, ή e-mail λάβεις. Το στοίχημα αποτελεί πάνω απ’ όλα έναν διασκεδαστικό τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ικανοποιητικό κέρδος αν διαχειρίζεσαι σωστά το κεφάλαιο σου, αν εφαρμόζεις τη σωστή στρατηγική, αν έχεις υπομονή και πειθαρχεία στο παιχνίδι σου και φυσικά αν έχεις την τύχη στο πλευρό σου!




00 inkefalonia general ad 300X250