Γιουβαρλάκια λεμονάτα (χωρίς αυγολέμονο) από την Σία Λαδά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 08:49

Γιουβαρλάκια λεμονάτα (χωρίς αυγολέμονο) από την Σία Λαδά!

Για όσους αγαπάτε τις λεμονάτες γεύσεις, και προτιμάτε τα γιουβαρλάκια ελαφριά

Χωρίς αυγολέμονο, φτιάξτετα ετσι! Ακολουθήστε την συνταγή, θα εχετε ένα υπέροχο

Λεμονάτο  γευστικό  πιάτο που δεν θα βαραίνει.

Υλικά : 500 γραμμ. Κιμά μοσχαρίσιο

             ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

             1 κρεμμύδι, χυμό 2 λεμονιών

             1 αυγό, μαϊντανό ψιλοκομμένο

             Αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο

             Αλεύρι για το αλεύρωμα

             2 καρότα τριμμένα,   λίγο δυόσμο η άνηθο

             2-3 πατάτες κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση :

             Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά , τον κιμά, το αυγό αλατοπιπερόνουμε

             το κρεμμύδι και τα καρότα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο η άνηθο και το ρύζι,

             ζυμώνουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας, το αφήνουμε στο ψυγείο

             Για μια ώρα.

             Στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε, τα σοτάρουμε

             στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ζεστό νερό,     στην συνέχεια προσθέτουμε

               τις πατάτες   και λίγο αλατοπίπερο, σιγοβράζουμε για   1 ώρα το φαγητό μας.

               Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό των 2 λεμονιών, και

               ανακινούμε την κατσαρόλα   να ενωθούν οι γεύσεις.

               Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλουμε προσθέτουμε  

               φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

                 Καλή απόλαυση!

giouv1




00 inkefalonia general ad 300X250