4 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σαλόνι σας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 19:10

4 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι ο πυρήνας, το κέντρο των περισσοτέρων ελληνικών νοικοκυριών, αφού εκεί η κάθε οικογένεια υποδέχεται φίλους και επισκέπτες, εκεί μαζεύονται όλα τα μέλη της για να κάνουν μια κοινή δραστηριότητα, όπως το να δουν μια ταινία, να παίξουν ένα επιτραπέζιο ή απλώς να μοιραστούν τα νέα της ημέρας. 

Είναι σημαντικό λοιπόν να φροντίζετε ο χώρος αυτός να είναι πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει και να γεννήσει θαλπωρή και ασφάλεια στα αγαπημένα σας άτομα. Πώς όμως θα το κάνετε αυτό; Αν ο χώρος είναι καθαρός και όμορφος, τότε αυτά θα είναι και τα συναισθήματα που θα προξενεί σε όσους εισέρχονται εκεί. Ποιες είναι μερικές μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν το σαλόνι σας και συνεπώς τη διάθεση και την ψυχολογία όλων;

1. Σταντ τηλεόρασης

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι έχετε τηλεόραση στο σπίτι. Ακόμα και αν έχει χάσει την αίγλη που είχε κάποτε, η τηλεόραση παραμένει μια οικιακή συσκευή που κάνει την ενημέρωση και τη διασκέδαση πανεύκολη. Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορεί να συνοδευτεί με μοντέρνα έπιπλα που όχι μόνο λειτουργουν ως αποθηκευτικοί χώροι αλλά ομορφαίνουν και ολόκληρο το σαλόνι. Φυσικά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια και μεγέθη από σταντ στην αγορά. Εμείς προτείνουμε να επιλέξετε ένα έπιπλο τηλεόρασης ψηλό, που διαθέτει δηλαδή ράφια και ντουλάπια, και όχι ένα απλό τραπέζι, καθώς με αυτόν τον τρόπο γεμίζετε έναν ολόκληρο τοίχο σαλονιού χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα.

2. Τραπεζάκι

Ανάμεσα στον καναπέ και την τηλεόραση, βρίσκεται πάντα ένα μικρό τραπέζι. Αυτό είναι μία συνετή επιλογή στην οποία καταλήγουν οι περισσότεροι νοικοκυραίοι, αφού, αν και πρόκειται για μια μικρή απόσταση, το κενό φαντάζει άσχημο και περίεργο. Επίσης, πάντα χρειάζεται μια επιφάνεια, για να ακουμπήσει κάποιος κάτι. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, κοιτώντας για τραπέζια σαλονιού στρογγυλά, αντί για τετράγωνα που είναι η κλασική επιλογή για τον χώρο αυτό.

3. Ριχτάρια

Μια οικονομική αγορά που θα φέρει όμως τεράστια αλλαγή σε ολόκληρο το σαλόνι είναι τα ριχτάρια. Χρυσός κανόνας είναι το γεγονός ότι όλοι οι καναπέδες πρέπει να καλύπτονται από ριχτάρια, αφού ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η ζημιά και θα πέσει κάτι εκεί. Ανάλογα με τα χρώματα και το στυλ ολόκληρου του σαλονιού, μπορείτε να βρείτε σε online και φυσικά μαγαζιά επίπλων και διακοσμητικών άπειρα σχέδια από καλύμματα και να διαλέξετε εκείνο που ακολουθεί το γούστο σας και ταιριάζει καλύτερα με τη διακόσμηση του σαλονιού σας.

4. Φυτά εσωτερικού χώρου

Ένας άλλος τρόπος για να ομορφύνετε και να δώσετε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- ζωή στο σαλόνι σας είναι αγοράζοντας καλλωπιστικά φυτά. Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν την πιο φρέσκια και μοντέρνα λύση, για να γεμίσετε κάθε γωνία που φαινόταν άδεια και φτωχιά τόσο καιρό. Μάλιστα, τα φυτά αυτά δεν απαιτούν πολλή φροντίδα, οπότε είναι και η τέλεια λύση, αν φοβάστε ότι δεν έχετε τον χρόνο ή την ενέργεια να τα κρατήσετε ζωντανά. Άλλωστε, αυτή η διακοσμητική προσθήκη ίσως να είναι η αρχή για μια νέα σχέση με τη φύση και να ανθίσει έτσι ένα πραγματικό πάθος για την κηπουρική.




00 inkefalonia general ad 300X250