4 Ροζέ Κρασιά που ταιριάζουν με φαγητά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 11:27

4 Ροζέ Κρασιά που ταιριάζουν με φαγητά

alpha rose 0 1 600x600 1

Δείτε το Προϊόν

Φαγητά που είναι ο ιδανικός συνδυασμός με ροζέ κρασιά

Τα ροζέ κρασιά είναι πολύ δημοφιλή αυτή την περίοδο ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα υψηλές. Είναι η τέλεια επιλογή να πιεις κάτι να χαλαρώσεις το απόγευμα ή το βραδάκι με ωραίο καλοκαιρινό και δροσερό φαγητό! Μερικοί από εμάς έχουν κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις για το ροζέ που τους εμποδίζει να το συμπεριλάβουν στις αγαπημένες προτιμήσεις των γευστικών τους παλετών. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα ροζέ κρασιά τείνουν να είναι πολύ γλυκά, κάτι που δεν ισχύει. Το ροζέ μπορεί να φτιαχθεί από μεγάλη ποικιλία σταφυλιών οπότε το ποσοστό ξηρότητάς του διαφέρει από κρασί σε κρασί. Όπως με το κόκκινο και το λευκό το ροζέ παίρνει το χρώμα του από το όταν αφήνουμε το χυμό των σταφυλιών να καθίσει με το δέρμα των σταφυλιών για μερικές μέρες. Κατά τη διάρκεια αυτή το δέρμα των σταφυλιών χρωματίζει ελαφρώς το μούστο μας. Μια άλλη μέθοδος είναι όταν αναμειγνύουμε λευκό και ερυθρό κρασί. Πάλι και σε αυτή την περίπτωση τα ροζέ κρασιά μπορούν να είναι ξηρά και γλυκά. Η αληθινή αιτία που επηρεάζει το ποσοστό της γλυκύτητας του κρασιού είναι η ποικιλία των σταφυλιών που χρησιμοποιούμε.  Τα ροζέ κρασιά είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για τη μεσογειακή κουζίνα οπότε μπορεί άνετα να ταιριάξει με φαγητά από τη χώρα μας. Ακόμη το ροζέ ταιριάζει πολύ με ψητά αλλά και με μια μεγάλη ποικιλία γλυκών. Τα περισσότερα ξηρά μάλιστα ταιριάζουν αρκετά με διαφορά ψαρικά και θαλασσινά πιάτα όπως και με κάποια χορτοφαγικές επιλογές και σαλάτα ενώ τα γλυκά αφρώδη ροζέ ταιριάζουν με διάφορα είδη φρούτων όπως φράουλες και πεπόνια.

akakies roze

Δείτε το Προϊόν

Ξηρά ροζέ κρασιά για αλμυρά πιάτα

Με κρέας

Κεφτεδάκια με τζατζίκι

Μη φοβάσαι να ταιριάξεις τα ροζέ κρασιά με κόκκινο κρέας ιδιαίτερα αυτό το χαρακτηριστικό μεσογειακό και δροσερό πιάτο. Το αγκούρι και το γιαιούρτι στο τζατζίκι ελαφρύνουν το πιάτο και ταιριάζουν με τη δροσιά σου ροζέ κρασιού.

Φιλέτο μινιόν

Με τα χαμηλά λιπαρά του αλλά την ταυτόχρονα βουτυρένια και απαλή γεύς του ένα φιλέτο κοτόπουλο συνοδεύεται τέλεια με ένα απαλό και ελαφρύ ροζέ.

Ψητό στήθος κοτόπουλου με σάλτσα από βατόμουρα

Τα βατόμουρα σε αυτή τη σάλτσα είναι ένα ιδιαίτερος συνδυασμό με ένα ποτήρι ροζέ. Επίσης μπορείς να κάνεις τη σάλτσα όσο καυτερή θες. Τα ροζέ κρασιά ταιριάζουν πολύ με τα καυτερά πιάτα.

Χορτοφαγικά

Ψητή μελιτζάνα με χαλούμι

bee

Δείτε το προϊόν

Η ψητή μελιτζάνα σε συνδυασμό με την πικάντική γεύση του χαλουμιού συνδυάζονται υπέροχα με ένα ποτήρι ροζέ..

Χωριάτικη

Η χωριάτικη είναι ένα κλασσικό ελληνικό συνοδευτικό πιάτο που ταιριάζει υπέροχα με ένα ροζέ. Είναι δροσερή οπότε ταιριάζει με ένα κρύο ροζέ ενώ ο συνδυασμός των κόκκινων κρεμμυδιών και της ελιάς ενισχύεται ακόμη περισσότερο από ένα καλό ξηρό ροζέ.

Ψαρικά και θαλασσινά

Στρείδια

Τα στρείδια στο γκριλ είναι αρκετά εύκολα να τα ετοιμάσει κανείς. Μπορεί η πρώτη σου σκέψη να είναι να ταιριάξεις το πιάτο με ένα λευκό κρασί όμως ένα ξηρό ροζέ με όξινη γεύση είναι εξαιρετική επιλογή που θα ισορροπήσει τέλεια την άλμη των στρειδιών.

miraval rose 16409 640 600x600 1

Δείτε το προϊόν

Επιδόρπια και γλυκά

Ένας ροζέ αφρώδη οίνος μπορεί να σταθεί και μόνος τους αλλά μπορεί να συνδυαστεί πολύ όμορφα και με γλυκά. Προτίμησε επιδόρπια που να εμπεριέχουν βατόμουρα όπως φράουλες και μπλουμπερις αλλά και σαντιγί που ταιριάζει γευστικά με γλυκό αφρώδη ροζέ.

Ε-shop: Canava.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250