4+1 Βήματα για να Αγαπήσετε Ξανά το Σώμα σας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 13:17

4+1 Βήματα για να Αγαπήσετε Ξανά το Σώμα σας

Το σώμα μας είναι αυτό που μας στηρίζει σε κάθε δραστηριότητα που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα. Για αυτό τον λόγο και άλλους πολλούς, είναι καλό να προσέχουμε και να αγαπάμε το σώμα μας. Ο πιο καλός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά και συχνή σωματική άσκηση. Με αυτά τα δύο θα μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. 

Είναι λογικό μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας, να μην είναι πάντα τόσο εύκολο να φροντίσουμε για την διατροφή μας ή την σωστή άσκηση, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι για ότι και αν θέλουμε να πετύχουμε.

Αν ψάχνετε τρόπους για να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας, είστε στο κατάλληλο μέρος.

Παρακάτω θα βρείτε 5 απλά βήματα για να φροντίσετε εσάς. 

1. Επισκεφθείτε έναν διατροφολόγο

Το πρώτο και το πιο σωστό βήμα που θα μπορούσατε να κάνετε, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διατροφή είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Ο διατροφολόγος, είναι ο άνθρωπος που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με έναν υγιή τρόπο, καθώς κατέχει όλα τα απαραίτητα μέσα, όπως για παράδειγμα είναι η μέτρηση βασικού μεταβολισμού στο MyFlex. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να σας καθοδηγήσει κατάλληλα για τον τρόπο διατροφής σας και για την κατάλληλη άσκηση για εσάς.

2. Ξεκινήστε σωματική άσκηση

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα, είναι η σωματική άσκηση, καθώς δεν βοηθάει μόνο στην καλή φυσική κατάσταση αλλά και στην καλύτερη διάθεση. Η πιο απλή λύση είναι να εγγραφείτε σε κάποιο γυμναστήριο της περιοχής σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποκτήσετε γράμμωση, τα συμπληρώματα κρεατίνης σε κάψουλες στο flexstores.gr, μπορούν να σας χαρίσουν παραπάνω ενέργεια. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εγγραφείτε σε κάποιο γυμναστήριο, μπορείτε να ξεκινήσετε τρέξιμο ή γυμναστική στο σπίτι.

3. Αντικαταστήστε τα σνακ

Στην συνέχεια, αυτό που θα ήταν καλό να κάνετε, είναι αντί να σταματήσετε τα ενδιάμεσα γεύματα μες στην ημέρα, απλά να τα αντικαταστήσετε. Αντί να τρώτε ανθυγιεινά σνακ, τα οποία δεν προσφέρουν κανένα απολύτως θρεπτικό συστατικό. Μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία είναι νόστιμα αλλά και θρεπτικά. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν πολλά και νόστιμα φρούτα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας. Επίσης μπορείτε να ετοιμάζετε τα δικά σας σνακ σπίτι με φρέσκα υλικά και θα δείτε πως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα

4. Η ζυγαριά είναι απλά ένας αριθμός

Καμιά φορά όταν είμαστε σε διατροφή, κάνουμε το λάθος να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα. Η αλήθεια είναι πως το καθημερινό ζύγισμα δεν προσφέρει το πραγματικό αποτέλεσμα καθώς καθημερινά το σώμα μας δέχεται πολλές αλλαγές. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να ζυγίζεστε 1-2 φορές της εβδομάδα, πάντα την ίδια ώρα μες στην ημέρα. Να θυμάστε πως ότι και αν δείχνει η ζυγαριά, είναι απλά ένας αριθμός, που δεν μπορεί να καθορίσει το πόσο υπέροχοι είστε. 




00 inkefalonia general ad 300X250