Οι τροφές που σε βοηθούν να μαυρίσεις ευκολότερα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 10:52

Οι τροφές που σε βοηθούν να μαυρίσεις ευκολότερα

Τι να προτιμήσεις για ένα γρήγορο και υγιές μαύρισμα 

Για να αποκτήσεις ένα γρήγορο και υγιές μαύρισμα, χωρίς κινδύνους για το δέρμα, είναι σημαντικό να ακολουθείς μια επαρκή διατροφή, καταναλώνοντας τροφές που προάγουν το μαύρισμα. Δεν είναι μόνο σημαντικό να εφαρμόζεις τα σωστά αντηλιακά, αλλά και να τρως τα σωστά φαγητά. Μερικές τροφές διευκολύνουν το μαύρισμα, καθώς διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης και βοηθούν στη διατήρηση της τόνωσης του δέρματος, προστατεύοντας επίσης τον οργανισμό μας από τη ζέστη του καλοκαιριού. 

Δες παρακάτω τις τροφές που μπορείς να προτιμήσεις για ένα γρήγορο και αξιοζήλευτο μαύρισμα:

Καρότα: η κορυφαία τροφή για μαύρισμα
Τα καρότα περιέχουν 1200 mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια προϊόντος, επομένως αποτελούν την κορυφαία τροφή για μαύρισμα. Περιέχουν υψηλότερο ποσοστό βήτα-καροτίνης από άλλα τρόφιμα, όπως το πεπόνι, το βερίκοκο και η κολοκύθα. Αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο για την καλοκαιρινή μας δίαιτα και επειδή είναι πλούσια σε νερό και μεταλλικά άλατα, καθώς και χαμηλές σε θερμίδες. Τα καρότα είναι επίσης ιδανικά ως σνακ στην παραλία και είναι τέλεια σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό.

Ραντίτσιο: εξαιρετικό στην καλοκαιρινή σαλάτα
Το ραντίτσιο περιέχει περίπου 600 mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια και μαζί με το σπανάκι, που περιέχουν την ίδια ποσότητα, είναι μια τροφή που πρέπει να υπάρχει πάντα στο τραπέζι μας. Είναι ένα τέλειο λαχανικό για ένα ελαφρύ και υγιεινό καλοκαιρινό γεύμα, που πρέπει να συμπεριληφθεί στις σαλάτες μας: περιέχει επίσης λίγες θερμίδες. 

Βερίκοκο: το φρούτο που πρέπει να πάρεις στην παραλία
Το βερίκοκο περιέχει έως και 500 mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια προϊόντος. Από τα φρούτα είναι αυτό που ευνοεί περισσότερο το μαύρισμα, χάρη στη βήτα-καροτίνη που διεγείρει την παραγωγή μελανίνης. Τα βερίκοκα περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν επίσης την εντερική ευεξία. 

Κίτρινο πεπόνι: για να εμπλουτίσεις τις φρουτοσαλάτες σου
Το κίτρινο πεπόνι περιέχει 200 ​​mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια προϊόντος, επομένως είναι μια άλλη τέλεια τροφή για την προώθηση του μαυρίσματος. Φάε το φρέσκο ​​ή πρόσθεσε το στη φρουτοσαλάτα σου. Το πεπόνι είναι επίσης πλούσιο σε νερό, επομένως βοηθά στην ενυδάτωση και δίνει ενέργεια χωρίς υπνηλία. Είναι λοιπόν ένα ιδανικό σνακ για κατανάλωση το πρωί.

Σέλινο: ιδανικό για έναν υγιεινό χυμό
Το σέλινο περιέχει περίπου 200 mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια, μια καλή παροχή καροτενοειδών χρήσιμων για το μαύρισμα. Εκτός από το να το τρως σε σαλάτες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σέλινο για να ετοιμάσεις έναν υγιεινό χυμό. Το σέλινο είναι επίσης πλούσιο σε νερό και στη συνέχεια βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αποφεύγοντας την αδυναμία που προκαλεί η ζέστη του καλοκαιριού.

Πιπεριές: επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C
Οι πιπεριές μπορούν να περιέχουν έως και 150 mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια, είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλουν στον περιορισμό του κινδύνου φλεγμονής. 

Ντομάτες: αντιγηραντική δράση χάρη στο λυκοπένιο
Εκτός από τη βιταμίνη Α, περίπου 100 mg ανά 100 γραμμάρια, οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν λυκοπένιο: επομένως βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης του σώματος και προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου. 

Ροδάκινα: αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά
Τα ροδάκινα περιέχουν επίσης περίπου 100 mg βιταμίνης Α για κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, όπως και οι ντομάτες. Ως εκ τούτου, βοηθούν όχι μόνο στη διευκόλυνση του μαυρίσματος, αλλά προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση. 

Κεράσια: από τα κόκκινα φρούτα που είναι πιο πλούσια σε βήτα-καροτίνη
Σε σύγκριση με άλλα κόκκινα φρούτα, τα κεράσια περιέχουν υψηλότερο ποσοστό βήτα-καροτίνης. Μπορείς λοιπόν να τα καταναλώνεις ως κανονικό σνακ στην παραλία εναλλάξ με φράουλες, καρπούζι και βατόμουρα.

womenonly.gr