6 διαφορετικά κόλπα για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 13:45

6 διαφορετικά κόλπα για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες!

Η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό φρούτο αλλά παράλληλα και αρκετά «βολικό» προς κατανάλωση στη δουλειά, στο σχολείο, στο γυμναστήριο.

Δίνει ενέργεια και μεταφέρεται σχετικά εύκολα, οπότε αποτελεί μια τέλεια πρόταση για σνακ για μικρούς και μεγάλους. Το πρόβλημα είναι ότι οι μπανάνες το καλοκαίρι δεν συντηρούνται εύκολα. Εκτός ψυγείου μαυρίζουν, εντός ψυγείου πάλι μαυρίζουν. Τι να κάνετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να μην πετάτε τις μπανάνες σας λίγο αφότου τις αγοράσατε;

Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει 6 διαφορετικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να συντηρήσετε τις μπανάνες σας το καλοκαίρι.

Κρεμάστε τες ψηλά
Αν έχετε προσέξει στα μανάβικα συνήθως οι μπανάνες βρίσκονται ψηλά. Κάτι ξέρουν οι… ειδικοί στα φρούτα και τα λαχανικά! Αν μπορείτε να βρείτε κάποια πατέντα στο σπίτι σας για να το πετύχετε αυτό, τότε σίγουρα θα αποφύγετε το μαύρισμα για κάποιο διάστημα.

Αγοράστε πράσινες μπανάνες
Οι πράσινες μπανάνες θέλουν κάποιες μέρες για να κιτρινίσουν και στη συνέχεια να μαυρίσουν. Οπότε αν τις αγοράζετε άγουρες, τότε θα σας κρατήσουν περισσότερες μέρες. Την πρώτη μέρα αγοράς δεν τρώγονται εύκολα αλλά από τη δεύτερη, είναι μια χαρά!

Τυλίξτε τα κοτσάνια τους σε πλαστική μεμβράνη
Ο λόγος που μαυρίζουν οι μπανάνες είναι ουσιαστικά το εθυλένιο που εμπεριέχεται στα κοτσάνια του και ενεργοποιείται με τη ζέστη. Αν επομένως τα τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη, τότε θα καθυστερήσετε το μαύρισμα. Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίστε τις από το τσαμπί τους και καλύψτε με μεμβράνη ένα- ένα κοτσάνι.

Τοποθετήστε τις μαυρισμένες μπανάνες στο ψυγείο
Μπορεί ο γενικός κανόνας να λέει ότι δεν συντηρούνται στο ψυγείο αλλά όταν έχουν ξεκινήσει να μαυρίζουν είναι ο μόνος τρόπος να τις κρατήσετε λίγο ακόμα «ζωντανές». Μαυρίζουν βέβαια εντελώς εξωτερικά αλλά εσωτερικά είναι άσπρες- άσπρες! Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, δεν μεταφέρονται εύκολα!

Καταψύξτε τις μπανάνες σας
Μια εναλλακτική λύση συντήρησης που δεν είναι ενδεχομένως πολύ πρακτική. Για να συντηρήσετε αποτελεσματικά τις μπανάνες, μπορείτε να τις κόψετε σε ροδέλες και να τις βάλετε στην κατάψυξη. Η χρήση τους στη συνέχεια είναι περιορισμένη. Μετά την απόψυξή τους, που παίρνει κάποιο χρόνο, μπορείτε είτε να τις καταναλώσετε άμεσα είτε να τις χρησιμοποιήσετε σε κάποιο smoothie ή γλυκό.

Αγοράστε μια θήκη 
Υπάρχει στο εμπόριο ειδική προστατευτική θήκη για μπανάνες, που εμποδίζει για κάποιο χρονικό διάστημα το μαύρισμά τους ενώ παράλληλα διευκολύνει και τη μεταφορά τους. Βέβαια αυτή είναι ατομική, οπότε αν θέλετε να διατηρήσετε ένα τσαμπί μπανάνες, πρέπει να έχετε 6-10 τέτοιες πρόχειρες θήκες στο σπίτι σας.

olivemagazine.gr