4 Απλοί Τρόποι για να Διατηρήσεις το Σπίτι σου Δροσερό αυτό το Καλοκαίρι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 23:19

4 Απλοί Τρόποι για να Διατηρήσεις το Σπίτι σου Δροσερό αυτό το Καλοκαίρι

   

Η Ελλάδα φημίζεται σε όλο τον κόσμο για το εύκρατο κλίμα της και για τον δυνατό ήλιο που κάνει τις φυσικές της ομορφιές να λάμπουν και να φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές. 

Δεν είναι όμως μυστικό ότι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν αφόρητα με τους καύσωνες που κρατάνε για μπόλικες μέρες. Και αν δεν είσαι κοντά σε θάλασσα, για να μπορέσεις λίγο να δροσιστείς, τα πράγματα είναι δύσκολα. Για να μην αναφέρουμε την ανυπόφορη ζέστη που βιώνουν όσοι ζουν σε μεγάλες πόλεις, όπου η ζέστη παγιδεύεται στα ψηλά κτίρια και στην άσφαλτο και φαντάζει αδύνατο να βρεθεί ένα σημείο δροσιάς. 

Για να μπορείς να κάθεσαι στο σπίτι σου χωρίς νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα σε φούρνο, θα βρεις παρακάτω 4 εύκολους τρόπους για να απολαύσεις την καλοκαιρία. 

1.Κλιματιστικό

Αν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι, ξέρεις ότι το καλοκαίρι είναι αδύνατο να κάνεις οικονομία και να μην το ανοίξεις. Όσο και αν έχει την φήμη ότι «καίει» πολύ, το κλιματιστικό είναι ένα απαραίτητο και αναγκαίο κομμάτι κάθε καλοκαιριού, καθώς ο κρύος αέρας που βγάζει μπορεί να αναζωογονήσει τον καθένα. Ειδικά μάλιστα αν έχεις φροντίσει να καλέσεις ένα ψυκτικό από το Arximastoras, για να κάνει συντήρηση, και το κλιματιστικό βρίσκεται σε ένα μικρό δωμάτιο, μέσα σε λίγη μόλις ώρα θα έχεις δημιουργήσει την τέλεια θερμοκρασία στον χώρο σου. 

2. Ανεμιστήρας

Μία ακόμα κλασική και αλάνθαστη επιλογή για την παραγωγή κρύου αέρα το καλοκαίρι είναι ένας ανεμιστήρας. Μπορείς να βρεις αυτό το απαραίτητο και οικονομικό μηχάνημα σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στις προσφορές ρεύματος για ιδιώτες στο Ftinotero Reuma, γιατί σίγουρα θα χρειαστείς ένα οικονομικό πρόγραμμα αν χρησιμοποιείς και κλιματιστικό και ανεμιστήρα, για να δροσιστείς και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

3. Τέντα

Έχεις προσέξει ότι το καλοκαίρι τα περισσότερα σπίτια και μαγαζιά κατεβάζουν τις τέντες τους; Μήπως θυμάσαι τον μπαμπά ή την μαμά σου να κατεβάζει την τέντα που έχετε στο σπίτι λίγο πριν πάει για την μεσημεριανή του σιέστα; Αν και όλοι οι περαστικοί αξίζει να θαυμάσουν τα πανέμορφα σχέδια στο τεντόπανο της Nyfan που έχετε στο μπαλκόνι, η ενέργεια αυτή γίνεται για το όφελος όσων βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Το τεντόπανο αποκρούει τις καυτές ακτίνες του ήλιου και διατηρεί το εσωτερικό του σπιτιού σκιερό και δροσερό. 

4. Μάζεψε τα χαλιά

Θα θυμάσαι ότι μόλις μπαίνει η άνοιξη ή ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, όλες οι μαμάδες κάνουν γενική καθαριότητα σε ολόκληρο το σπίτι, μαζεύουν τα χειμερινά χαλιά και τα αντικαθιστούν με καλοκαιρινά χαλιά και χαλάκια. Μπαίνουν σε τόσο μεγάλο κόπο όχι μόνο για να είναι καθαρό και όμορφο το σπίτι, αλλά επειδή τα χειμερινά χαλιά είναι τόσο χοντρά ώστε να παγιδεύουν την ζέστη και να μην την αφήνουν να φεύγει από το σπίτι. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν το θέλεις το καλοκαίρι. Για αυτό, βιάσου και σήκωσε τα χαλιά. 




00 inkefalonia general ad 300X250