5 πρωινές συνήθειες που μπορεί να βλάπτουν την επιδερμίδα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 09:21

5 πρωινές συνήθειες που μπορεί να βλάπτουν την επιδερμίδα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου μπορεί να είναι τέλεια προσαρμοσμένη για να ταιριάζει με όλες τις ανάγκες του δέρματός σου, αλλά υπάρχουν κάποια λάθη που μπορεί να κάνεις στις πρωινές συνήθειες σου, τα οποία να επιβαρύνουν το δέρμα σου.

Από την καθημερινή κατανάλωση του ίδιου του πρωινού μέχρι την εφαρμογή αντηλιακού μόνο όταν βγαίνεις στον ήλιο, ενδέχεται να υπάρχουν μερικές λιγότερο από προφανείς αιτίες ενοχλητικών εξανθημάτων ή πρόωρων ρυτίδων.

Ας δούμε μερικές πρωινές συνήθειες που μπορεί να σαμποτάρουν το δέρμα σου.

Τρως βρώμη για πρωινό κάθε μέρα

Το να έχεις ένα μπολ βρώμης (oatmeal) για πρωινό είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Αλλά αν το τρως σε καθημερινή βάση, μπορεί να βλάψεις χωρίς να το θες το σώμα και το δέρμα σου. Όταν τρως πολύ συχνά πλιγούρι βρώμης, στερείς από το σώμα σου άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε ελλιπή σίτιση και να κάνουν το δέρμα σου ξηρό και ξεφλουδισμένο.

Κάνεις πολύ ώρα ντους

Το να κάνεις πολύ ώρα ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξυπνήσεις το πρωί, ειδικά όταν έχει κρύο έξω. Αλλά η συνήθεια να το κάνεις καθημερινά θα μπορούσε να σαμποτάρει τους στόχους σου για ένα υγιές δέρμα. Το ζεστό νερό καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος που κλειδώνει την απαραίτητη υγρασία, προκαλώντας επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης. Και αν πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους για να εξοικονομήσεις χρόνο μέσα στην πρωινή βιασύνη, μπορεί να καταστρέψεις τα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπό σου επειδή το ζεστό νερό τα κάνει να διαστέλλονται.

Πίνεις καφέ μόλις ξυπνήσεις το πρωί

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν το πρωινό τους χωρίς ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και εκτός από το ότι είναι γευστικός, ο καφές μπορεί πραγματικά να ωφελήσει το δέρμα σου. Αλλά αν τον πίνεις κάθε μέρα πριν καν φας πρωινό, μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σου. Ο καφές είναι ένα ισχυρό διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να σου προκαλέσει ελαφρά αφυδάτωση. Αυτό, με τη σειρά του, θα κάνει πιο δύσκολη την έξοδο των τοξινών από το σώμα σου μέσω του δέρματός σου και θα το κάνει πιο επιρρεπές σε πρόωρες ρυτίδες.

Βάζεις αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο

Το αντηλιακό βοηθά στην προστασία του δέρματός σου όταν βρίσκεσαι έξω το καλοκαίρι, αλλά η εφαρμογή του, ακόμα κι αν περνάς όλη την ημέρα σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση του δέρματος. Παρόλο που το γυαλί που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τα παράθυρα γραφείων εμποδίζει τις περισσότερες ακτίνες UVB, εξακολουθεί να μην προστατεύει το δέρμα σου από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA. Έτσι, ακόμα κι αν εργάζεσαι σε ένα γραφείο όλη μέρα και δεν περνάς πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, είναι ακόμα καλύτερο να εφαρμόζεις αντηλιακό για να βοηθήσεις το δέρμα σου να παραμείνει νεότερο για περισσότερο χρόνο.

Παραμένεις στην ίδια ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Όταν βιάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά το πρωί, είναι πιο εύκολο να πιάσεις το ίδιο καθαριστικό προσώπου και την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιήσες το προηγούμενο βράδυ. Αν και είναι σίγουρα βολικό να αγοράζεις συγκεκριμένες κρέμες και μάσκες που λειτουργούν για τον τύπο του δέρματός σου, η χρήση των ίδιων προϊόντων κάθε μέρα δεν κάνει και ότι καλύτερο στο δέρμα σου. Για να βοηθήσεις το δέρμα σου να δείχνει και να αισθάνεται καλύτερα, οι δερματολόγοι συνιστούν να αλλάζεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου ανάλογα με τις εποχές και να αλλάξεις το απολεπιστικό σου με ένα πιο ήπιο καθώς έχει χειμωνιάσει.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250