Παραδοσιακή σπιτική λαγάνα τραγανή απ’ εξω, αφράτη από μέσα, από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 09:07

Παραδοσιακή σπιτική  λαγάνα  τραγανή απ’ εξω, αφράτη από μέσα, από την Σία Λαδά!

Καθαρά Δευτέρα χωρίς τραγανές, σουσαμένιες λαγάνες δεν γίνεται!


Φτιάξτε σπιτική λαγάνα με τα χεράκια σας!

λαγγα

Υλικά : 500 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. χλιαρό νερό, 1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ λάδι, 1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.σ αλάτι
Σουσαμάκι για το πασπάλισμα, 1 κ.σ ζάχαρη και 50 γραμμ.   Νερό για την επάλειψη.

Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά , το νερό και την διαλύουμε συνεχίζουμε προσθέτοντας, την ζάχαρη , το αλάτι το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι, αν κολάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αφήνουμε το ζυμαράκι μας να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο το μπολ μας με μεμβράνη γύρω στην 1 ½ ώρα. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το ξεκολλάμε από τα τοιχώματα ζυμώνουμε ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί με τα δάχτυλά μας κάνουμε τρύπες και περνάμε την λαγάνα μας με ζαχαρόνερο πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ωρίτσα.

Καλή Σαρακοστή!

IMG 2894 2IMG 2903 2




00 inkefalonia general ad 300X250