Αναπτύσσοντας τη δημιουργική έκφραση του παιδιού σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 13:50

Αναπτύσσοντας τη δημιουργική έκφραση του παιδιού σας

Τόσο το ημερολόγιο https://flexbook.gr/el/6-imerologio όσο και το σημειωματάριο https://flexbook.gr/el/5-simiomatario είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να γίνουν δημιουργικά, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους. Και είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες γραφής τους, ώστε να μπορούν τελικά να τις χρησιμοποιήσουν στο σχολείο ή στη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τα ημερολόγια είναι ότι είναι φορητά. Έτσι, αν θέλετε να πάρετε το ημερολόγιο του παιδιού σας στο αεροπλάνο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για το αν το βιβλίο του θα περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας. Μπορεί απλά να το πάρει, να φύγει και να απολαύσει το ταξίδι.

Είναι επίσης δυνατόν τα παιδιά να γράφουν ημερολόγια με πολλά διαφορετικά στυλ: με κόμικς, με ζωγραφιές, ακόμη και με φωτογραφίες. Αυτό δίνει στους γονείς μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το παιδί τους επιδεικνύει τη δημιουργικότητά του.

Μπορεί το ημερολόγιο ενός παιδιού να αφορά μόνο την καταγραφή όσων συνέβησαν στο σχολείο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση προσωπικών στιγμών, όπως το να μάθει να καταγράφει και να αξιολογεί διάφορα γεγονότα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβουν τα παιδιά τι τα ενδιαφέρει πέρα από το σχολείο και τον αθλητισμό.

Τα οφέλη της ύπαρξης ενός παιδικού ημερολογίου ή σημειωματάριου περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Είναι μια καταγραφή της προσωπικότητας και των ενδιαφερόντων τους, την οποία οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τα καθοδηγήσουν.

2. Τους παρέχει έναν νέο τρόπο να βλέπουν τον κόσμο - μπορούν να γράφουν ιστορίες και να κάνουν ζωγραφιές για τον εαυτό τους, τους φίλους τους και τα πράγματα που τους αρέσουν.

3. Τα βοηθά να επεξεργαστούν τις απογοητεύσεις τους και να ανακαλύψουν τις δικές τους ανάγκες, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές καθυστερήσεις ή μαθησιακές δυσκολίες.

4. Τους παρέχει μια ευκαιρία για δημιουργική έκφραση και αφήγηση ιστοριών.

Σε μια εποχή που όλα τα παιδία περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών, ημερολόγια και σημειωματάρια αποτελούν μια ασφαλή διέξοδο δημιουργικής έκφρασης για τους μικρούς μας φίλους!




00 inkefalonia general ad 300X250