Είσαι Νέος Επιχειρηματίας; 3 Πράγματα που Πρέπει να Δοκιμάσεις

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 10:41

Είσαι Νέος Επιχειρηματίας; 3 Πράγματα που Πρέπει να Δοκιμάσεις

Το να διοικείς μια επιχείρηση είναι δύσκολη δουλειά, καθώς από τις δικές σου αποφάσεις εξαρτάται η επιβίωση η δική σου αλλά και των υπαλλήλων σου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή γεννιέται το άγχος ότι πρέπει να καταφέρεις να εδραιωθείς, να πείσεις πελάτες και συνεργάτες ότι ξέρεις τι κάνεις και αξίζεις την στήριξή τους.

Το καλό με την εποχή που ζούμε είναι ότι πλέον έχεις πρόσβαση σε άπειρες πληροφορίες και μπορείς να μάθεις τα μυστικά και τις τεχνικές που ακολούθησαν πετυχημένοι επιχειρηματίες για να μετατρέψουν την μικρή τους επιχείρηση σε κολοσσό.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 3 δραστηριότητες και συνήθειες που πολλοί διακεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν κοινές. Είσαι έτοιμος να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να γίνεις και εσύ ένας ή μία τέτοιος;

1. Μην κλείνεις τα αυτιά σου

Πολλές φορές - τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική ζωή - όταν πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο είναι δύσκολο να ακούσουμε συνετά και προσεκτική μία αντίθετη άποψη. Ειδικά για ένα άτομο που πρέπει να συνεργάζεται και να συνεννοείται με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους είναι σημαντικό να μην είσαι ξεροκέφαλος και απόλυτος. Προσλαμβάνοντας έναν έμπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων από το AKV Coaching θα μπορέσεις να μάθεις τεχνικές και στρατηγικές που δεν είχες σκεφτεί αλλά και θα βελτιωθείς σε πτυχές της διοίκησης που δεν νιώθεις τόση μεγάλη αυτοπεποίθηση.

2. Γυμναστική

Είναι πολύ πιθανό να μην ανέμενες την γυμναστική ως μέρος αυτού του άρθρου. Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειώσουμε ότι όσο πιο καλά είναι η ψυχική σου υγεία τόσο πιο πολύ μπορείς να επικεντρωθείς στην επιτυχία της επιχείρησής σου. Η γυμναστική είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αυξήσεις τις ενδορφίνες, τις ορμόνες που διεγείρουν το αίσθημα της ευτυχίας, στον οργανισμό σου. Είτε ξεκινήσεις ένα άθλημα ή πας σε κάποιο γυμναστήριο, φρόντισε να έχεις έναν έμπιστο επαγγελματία δίπλα σου, για να μην τραυματιστείς, και να λαμβάνεις τις απαραίτητες πρωτεΐνες από το flexstores.gr, ώστε να απολαμβάνεις τόσο τα ψυχικά όσο και τα σωματικά οφέλη της γυμναστικής.

3. Νιώσε τον παλμό του κόσμου

Ως επιχειρηματίας που θέλει να εδραιωθεί στο χώρο του, θα πρέπει να ξέρεις από ποιους αποτελείται ο χώρος αυτός. Αν για παράδειγμα, έχεις ένα κατάστημα με ρούχα, θα πρέπει να προσεγγίσεις εμπόρους, προμηθευτές και σχεδιαστές ρούχων, ενώ ταυτόχρονα είναι υψίστης σημασίας να βρεις τρόπους να γίνει το μαγαζί σου γνωστό σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Αν από την άλλη, οι πελάτες σου είναι άλλες επιχειρήσεις, τότε πρέπει να ξέρεις πού και πώς να τους προσεγγίσεις. Και στις δύο περιπτώσεις τα social media είναι η λύση. Έχοντας ενεργούς και ενδιαφέροντες εταιρικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανό να μετατρέψεις κάθε ιντερνετικό χρήστη σε πελάτη σου. Παράλληλα, παρακολουθώντας τους αντίστοιχους λογαριασμούς άλλων εταιρειών είσαι σε θέση  να αναγνωρίσεις τις πολιτικές και τους στόχους τους, και επομένως να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον, εξηγώντας τους πώς εσύ είσαι το κατάλληλο άτομο για να τους βοηθήσει στην επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πλάνων τους. 




00 inkefalonia general ad 300X250