4 ενδείξεις ότι οι ηλικιωμένοι γονείς σας χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 09:05

4 ενδείξεις ότι οι ηλικιωμένοι γονείς σας χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι

Δεν χρειάζονται όλοι οι ηλικιωμένοι γονείς την ίδια βοήθεια από τα παιδιά τους. Ή τουλάχιστον όχι εξαρχής. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις ηλικιωμένων που επιμένουν ότι είναι μια χαρά και ότι δεν χρειάζονται βοήθεια, αλλά που στην πραγματικότητα δυσκολεύονται να φέρουν εις πέρας ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές δουλειές. Το θέμα εδώ είναι πώς εσείς θα καταλάβετε αν οι γονείς σας χρειάζονται εντέλει τη βοήθειά σας και να τους αγκαλιάσετε. Πλέον το αναστημόμετρο https://www.germanos-medicals.gr/c/zygi που αγοράζατε για το παιδί σας, έχει αντικατασταθεί με πιεσόμετρο για τους γονείς σας.

Εδώ θα αναφέρουμε μερικές ενδείξεις που μπορεί να παρατηρήσετε και τις οποίες θα ήταν καλό να ερευνήσετε περισσότερο.

1. Το ντουλάπι για τα φάρμακα είναι εντελώς ανοργάνωτο

Είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά, αν μπορείτε, στο ντουλάπι που έχουν για τα φάρμακα και τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Μπορεί να κρατούν φάρμακα τα οποία αφορούν παλαιότερες συνταγές ή να μην οργανώνουν καθόλου τα χάπια τους έτσι ώστε να γνωρίζουν πότε πρέπει να τα πάρουν. Αντίστοιχα, μπορεί να τους λείπει ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως ένα οξύμετρο https://www.germanos-medicals.gr/c/ojymetra  για να κάνουν τους τακτικούς ελέγχους που πρέπει. Για παράδειγμα, ένα πιεσόμετρο είναι από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που πρέπει να έχουν. Φυσικά, πρέπει να είστε σίγουροι ότι γνωρίζουν και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιήσουν το πιεσόμετρο και να πάρουν σωστές μετρήσεις. Αν υποψιάζεστε ότι δεν το κάνουν σωστά, πρέπει να τους βοηθήσετε.

2. Δεν φροντίζουν τους εαυτούς τους

Αυτό είναι συνήθως από τα πρώτα πράγματα που συμβαίνουν όταν οι ηλικιωμένοι πάσχουν από γνωστικά προβλήματα, νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι ή αισθάνονται μοναξιά (και άρα μπορεί να νιώθουν συνεχώς πολύ λυπημένοι). Αμελούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους. Να κάνουν το μπάνιο τους, να βουρτσίσουν τα δόντια και τα μαλλιά τους, να φάνε σωστά κ.ο.κ. Είναι επίσης μια από τις πιο εμφανείς ενδείξεις, συνεπώς θα παρατηρήσετε σχετικά γρήγορα πως κάτι τρέχει.

3. Ξεχνούν συχνά

Το να ξεχάσουν μια φορά τα κλειδιά τους ή πού έχουν βάλει τα πράγματά τους, προφανώς δεν είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, αν συνεχιστεί αυτό και αρχίσετε να παρατηρείτε ένα σταθερό μοτίβο, θα πρέπει να το ερευνήσετε περισσότερο, γιατί μπορεί να προκληθούν σημαντικά προβλήματα. Μεταξύ άλλων, μπορεί να ξεχνούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ή ακόμη και να χάνονται στο δρόμο.

4. Πέφτουν συχνά

Το να πέφτουν συχνά, είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται πολύ να επανέλθουν μετά από ένα πέσιμο, ειδικά αν έχουν σπάσει κάποιο κόκαλο, αν έχουν χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι κ.ο.κ. Αν παρατηρείτε κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να προσλάβετε βοήθεια και να φροντίσετε το σπίτι τους να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται.

Αυτές είναι μερικές μόνο ενδείξεις. Αν έχετε υποψίες ότι κάτι συμβαίνει, είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί για να εντοπίσετε από νωρίς το πρόβλημα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250