Κλασικά έπιπλα κουζίνας για μικρό σπίτι: Απογειώστε την εργονομία στο χώρο σας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 11:05

Κλασικά έπιπλα κουζίνας για μικρό σπίτι: Απογειώστε την εργονομία στο χώρο σας

Η ζωή στην πόλη πολλές φορές σημαίνει και διαμονή σε κάποιο διαμέρισμα. Είναι λογικό λοιπόν πως λόγω της πυκνοκατοικημένης φύσης των μεγαλουπόλεων τα περισσότερα διαμερίσματα να είναι περιορισμένα σε διαθέσιμο χώρο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαγορευτικό για να φτιάξετε ένα όμορφο σπιτικό με έπιπλα κουζίνας που θα έχουν την απόλυτη εργονομία ώστε να σας εξυπηρετούν στην καθημερινότητά σας.

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε τρόπους για να αναδείξετε τα κλασικά έπιπλα κουζίνας για μικρό σπίτι. Με τις παρακάτω συμβουλές είναι βέβαιο πως το μικρό σας σπίτι δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα μεγαλύτερα.

1. Μεγιστοποιήστε τη διάχυση φυσικού φωτός

Πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε για τα κλασικά έπιπλα κουζίνας, πρέπει να έχετε υπόψιν το χρυσό κανόνα για όλους τους μικρούς χώρους. Ο σύμμαχός σας είναι πάντα το φυσικό φως! Βεβαιωθείτε πως η κουζίνα σας είναι αρκετά φωτεινή και πως τα έπιπλα δεν εμποδίζουν τη διάχυση του φωτός στο χώρο. Ένας χώρος σωστά φωτισμένος φαίνεται πάντα μεγαλύτερος, πιο κομψός, και καθαρός.

klasikes kouzines 1

2. Προτιμήστε ντουλάπια με γυαλί

Τα κλειστά ντουλάπια είναι φανταστικά για να κρατάτε την κουζίνα σας τακτοποιημένη, αφού εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα ή τρόφιμα. Επιπλέον, αν δεν έχετε χρόνο να τακτοποιήσετε τα ντουλάπια σας, δεν πειράζει, καθώς δε βρίσκονται σε κοινή θέα! Για τις μικρές κουζίνες όμως, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη διότι δίνουν βάθος στο χώρο και δεν τον “μπουκώνουν”. Στα κλασικά έπιπλα κουζίνας θα βρείτε όμορφες και κομψές επιλογές που συνδυάζουν το κλασικό ξύλο με διάφορα είδη γυαλιού.

3. Διαρρύθμιση στυλ διάδρομος

Αν η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τοίχους τότε είναι έξυπνο να τοποθετήσετε τα κλασικά έπιπλα κουζίνας με διάταξη διαδρόμου — δηλαδή οι πάγκοι να βρίσκονται απέναντι. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεστε κάθε κομμάτι του χώρου και βελτιώνετε σημαντικά την εργονομία. Επιπλέον, δημιουργείται περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, αλλά και επιφάνειες εργασίας. Παράλληλα, η κουζίνα σας φαίνεται μεγαλύτερη και πιο συμμετρική.

4. Έπιπλα που μπορούν να μετακινηθούν

Στους μικρούς χώρους είναι πολύ έξυπνο να τοποθετήσετε κλασικά έπιπλα κουζίνας που μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Φυσικά δε μιλάμε για τους πάγκους ή τα ντουλάπια. Όμως, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο και κλασικό τραπέζι κουζίνας που θα λειτουργήσει ως τραπεζαρία αλλά και ως επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα και να το τοποθετήσετε σε μια γωνία, στο κέντρο, οπουδήποτε εξυπηρετεί την καθημερινότητά σας.

klasikes koyzines 2

5. Απλοί τοίχοι

Ένα ακόμα tip για να αναδείξετε τα κλασικά έπιπλα κουζίνας για μικρό σπίτι είναι το να κρατήσετε το χρώμα στους τοίχους σας λιτό. Προτιμήστε γήινες και φωτεινές αποχρώσεις που θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο κομψή. Ενώ τα σκούρα χρώματα είναι πολύ δημοφιλή, σε μικρούς χώρους είναι καλύτερο να προτιμήσετε να τα περιορίσετε στη διακόσμηση ή στα κλασικά έπιπλα. Συνεπώς, μια καλή πρακτική είναι να επιλέξετε κλασικά έπιπλα κουζίνας σε σκούρο χρώμα και τοίχους σε ανοιχτές αποχρώσεις!

Δείτε ακόμα: 5 χαρακτηριστικά της κλασικής κουζίνας που ποτέ δεν θα φύγουν από τη μόδα




00 inkefalonia general ad 300X250