Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για την Κεφαλονίτικη ντοπιολαλιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 08:42

Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για την Κεφαλονίτικη ντοπιολαλιά

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Υπεύθυνη: Μαριέττα Θεοδωρίδου

Κιν: 6980936769

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για την Κεφαλονίτικη ντοπιολαλιά

Πώς μιλούν σήμερα οι Κεφαλονίτες;

Είσαι Κεφαλονίτης και σε ενδιαφέρει η τοπική διάλεκτος; Τότε πρέπει να συμπληρώσεις το παρακάτω πολυτροπικό ερωτηματολόγιο ανώνυμα, πατώντας τον σύνδεσμο και κατεβάζοντας την εφαρμογή για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου (πληροφορίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής θα βρείτε στο link στο τέλος).

Δεν είναι ένα τυπικό ερωτηματολόγιο! Θα ακούσετε φράσεις από φυσικές ομιλήτριες της διαλέκτου και στη συνέχεια θα επιλέξετε εκείνες τις λέξεις που λέτε εσείς. Θα μπορέσετε ακόμα και να ηχογραφήσετε κάποιες φράσεις. Στο τέλος του ερωτηματολογίου, δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμείτε, να πραγματοποιήσετε κάποιες ακόμα ηχογραφήσεις. Οι ηχογραφήσεις αυτές αφορούν είτε κάποια μικρή ιστορία που θα θέλατε να μας πείτε είτε την άποψή σας σχετικά με την τοπική διάλεκτο. 

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί αφορά την γλωσσική ποικιλία της Κεφαλονιάς όπως μιλιέται σήμερα. Συνεπώς δεν υπάρχει σωστή και λανθασμένη απάντηση, αλλά το τι λέτε εσείς σήμερα κατά την συνομιλία σας με ένα φίλο/ μια φίλη.

Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρον το ερωτηματολόγιο. Θα είναι μεγάλη βοήθεια αν υποστηρίξετε την προσπάθειά μας και κοινοποιήσετε το σύνδεσμο του ερωτηματολογίου και σε άλλους Κεφαλονίτες.

Η έρευνα αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της Θεοδωρίδου Μαριέττας (υποψήφια διδακτόρισσα του Τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών). Θέμα της διδακτορικής διατριβής είναι η «Συγχρονική μελέτη της διαλεκτικής ποικιλότητας στην Κεφαλονιά: μία συνθετική διαλεκτολογική προσέγγιση» και στόχο έχει να μελετήσει την συγχρονική γλωσσική ποικιλία της Κεφαλονιάς.

Η ερευνητική εργασία υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» .

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

https://arcg.is/KvSG9 link ερωτηματολογίου

https://youtu.be/jdSHeI6HqsE οδηγίες για να κατέβει η εφαρμογή και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο

http://lmgd.philology.upatras.gr/ Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Κεφαλονίτικη Ντοπιολαλιά σελίδα στο Facebook




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ