4 προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την έλευση ενός μωρού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 12:11

4 προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την έλευση ενός μωρού

Ο ερχομός ενός μωρού σημαίνει αυτόματα ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στη ζωή σας. Όχι μόνο στη δική σας, αλλά και στη ζωή του/της συντρόφου σας. Η σχέση σας θα περάσει από πολλές δυσκολίες και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν καινούργια προβλήματα που δεν είχατε στο παρελθόν.

Ας δούμε ποια θα μπορούσαν να είναι μερικά από αυτά:

1. Οι δουλειές στο σπίτι θα τριπλασιαστούν

Ένα μωρό χρειάζεται πολλή φροντίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μαγικά θα εξαφανιστούν όλες οι υπόλοιπες δουλειές που θα πρέπει να κάνετε. Αντίθετα, ξαφνικά οι δουλειές του σπιτιού θα τριπλασιαστούν. Και, όπως είναι απόλυτα λογικό, το άγχος και η ένταση θα αυξηθούν και αυτά πολύ.

Πιθανή λύση: Μια πιθανή λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι το να συμφωνήσετε εξαρχής πώς θα χωρίσετε τις δουλειές. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθείτε, ώστε να βοηθάτε και οι δύο όσο περισσότερο μπορείτε.

2. Τα οικονομικά θα σας δυσκολέψουν

Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι τα οικονομικά σας μπορεί να αρχίσουν να σας δυσκολεύουν. Ειδικά αν ένας από τους δυο σας σταματήσει να δουλεύει για ένα διάστημα. Τα χρήματα, δυστυχώς, είναι βασική πηγή προβλημάτων στις περισσότερες σχέσεις.

Πιθανή λύση: Θα ήταν καλό να συζητήσετε ανοιχτά σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κινηθείτε, πώς θα διαχειριστείτε τα επόμενα έξοδα, τι οικονομίες μπορείτε να κάνετε άμεσα κ.τ.λ. Αν ο ένας από τους δύο σηκώνει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό είναι προσωρινό.

3. Δεν θα συμφωνήσετε για τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου

Αυτό μπορεί να μην σας φαίνεται τόσο σημαντικό, αλλά ακόμη και η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου μπορεί να γίνει πηγή διαφωνιών και εκνευρισμού. Ποιες πάντες κούνιας https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/pillows-bumpers/  θα αγοράσουμε για να ταιριάζουν με τα σεντονάκια του; Ποιο χρώμα είναι καλύτερο για τους τοίχους; Κ.ο.κ.

Πιθανή λύση: Θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστείτε. Όπως, εξάλλου, κάνατε και για τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού. Όσο για τα πιο πρακτικά αντικείμενα, όπως είναι οι πάντες κούνιας που αναφέραμε, σκεφτείτε αντίστοιχα πιο πρακτικά (δηλαδή, δώστε βάση στη χρησιμότητά τους) και όχι τόσο με γνώμονα τη διακόσμηση.

4. Θα απομακρυνθείτε

Είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθείτε από τον/την σύντροφό σας. Θα αφιερώνεστε απόλυτα στη φροντίδα του μωρού και δεν θα έχετε πια χρόνο ο ένας για τον άλλο.

Πιθανή λύση: Θα ήταν καλό να συζητάτε συχνά και με ειλικρίνεια. Εκφράστε τους προβληματισμούς σας και προσπαθήστε να προγραμματίζετε «συναντήσεις» με τον άνθρωπό σας μέσα στην ημέρα.

Όσο δεν αφήνετε την επικοινωνία μεταξύ σας να χαθεί, όλα θα πάνε καλά.




00 inkefalonia general ad 300X250