Γαλλική πρεσβεία Βιέννη: Ενα μοναδικό αρ-νουβό κτήριο εμπνευσμένο από την φύση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:00

Γαλλική πρεσβεία Βιέννη: Ενα μοναδικό αρ-νουβό κτήριο εμπνευσμένο από την φύση

Instagram / studiomalka

Την ένωση μεταξύ Γαλλίας και Αυστρίας, και οι δύο πολύ ενεργές στο κίνημα της αρ νουβό, εκφράζει το κτήριο της πρεσβείας της Γαλλίας στην Βιέννη όπως αναδιαμορφώνεται από το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Malka Architecture: στον αριθμό 2 της οδού Technikerstraße, η πρεσβεία καταλαμβάνει δύο αρ νουβό κτήρια και οι Γάλλοι αρχιτέκτονες θα ανακαινίσουν το εσωτερικό τους αλλά και θα επιθέσουν στην οροφή του ενός μια κατακόρυφη προέκταση, ένα σύνολο «κανονιών φωτός».

Η προσθήκη στο μικρότερο από τα δύο κτήρια συνίσταται σε μια συστάδα από κόχες, τις οποίες το αρχιτεκτονικό γραφείο αποκαλεί «κυκλικά κανόνια φωτός».

studiomalka

245043837 109513324744700 2679106264442073350 n jpg

«Δημιουργημένο στην αρχαία Αίγυπτο, αυτό το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις, ενισχύεις και διαχέεις φυσικό φως σε όλο το κτήριο, ενώ δημιουργεί φυσικό εξαερισμό» επισημαίνουν, σε ανακοίνωση.

Ο σχεδιασμός της προσθήκης εμπνέεται από την αρ νουβό αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα αλλά και έχει εφαλτήριο ιστορικές αναφορές από τα γειτονικά αρχιτεκτονήματα. «Σε αυτό το αρ νουβό πρότζεκτ του 21ου αιώνα, ρυθμοί και καμπυλωτά σχήματα, εμπνευσμένα από τη φύση, δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως διακόσμηση αλλά στη καθημερινή χρήση της αρχιτεκτονικής του» πρόσθεσαν.

ΠΗΓΗ: dezeen.com , ΑΠΕ