Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές (φούρνου) απο την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 09:49

Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές (φούρνου) απο την Σία Λαδά!

 
Υλικά :

1 χταπόδι φρέσκο η κατεψυγμένο,

250 γραμμ. μαυροδάφνη

3 κρεμμύδια,

Μισό ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο, και μισό λευκό

Ελαιόλαδο,

3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ ντοματοπελτέ,

1 ξύλο κανέλας , 5 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε, αφαιρούμε το (δόντι) αυτό το το σκληρό σημείο που βρίσκεται μεταξύ των πλοκαμιών, και ξεπλένουμε πολύ καλά.

Το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει για μια ώρα, προσθέτουμε τα 250 γραμμ. Μαυροδάφνη, και 1 φύλλο δάφνης, καθόλου νερό
(το χταπόδι περιέχει 80% νερό) οπότε θα βγάλει τα δικό του ζουμάκι.

τρ

Αφού εχει βράσει το χταπόδι μας, το κόβουμε σε μερίδες, και στην συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο
προσθέτουμε τα κομμάτια από το χταπόδι, σβήνουμε με το λευκό και κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες αλατοπιπερόνουμε
συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά μας, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι, διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτηράκι του κρασιού από τον κόκκινο ζωμό του
χταποδιού, αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει περίπου μισή ωρίτσα.
Το χταπόδι είναι ήδη βρασμένο, απλά να δέσουν όλα τα υλικά και να εχουμε μια υπέροχη δεμένη σάλτσα.

Το απολαμβάνουμε με ριζάκι, μακαρόνια πουρέ…. Αλλά και με πατάτες
τηγανιτές που γίνονται στο φούρνο απλά τέλειες!!!! (χωρίς τηγάνισμα)
ενα πιάτο νοστημότατο και μελωμένο!!!!

Καλή απόλαυση!




00 inkefalonia general ad 300X250