Διπλή καταδίκη για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης στην Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 14:05

Διπλή καταδίκη για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης στην Κρήτη

Καταδικάστηκαν δύο από τους τρεις που είχαν παραπεμφθεί για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο. Απουσία της ανήλικης που το 2011 είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της ενώ η ίδια βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κοπέλα που σήμερα είναι 16,5 ετών προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με την υποστήριξη των ειδικών. Μάλιστα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο δικαστήριο όμως κατέθεσε ο πατέρας της, ο οποίος αναφέρθηκε στο δράμα που βίωσε το παιδί του και κατ' επέκταση ολόκληρη η οικογένεια.

Αν και η ανήλικη είχε καταγγείλει προανακριτικά ότι τη βίασαν περισσότερα από δέκα άτομα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προέκυψαν ευθύνες για τρεις νεαρούς, έναν Ηρακλειώτη και δύο Αλβανούς, οι οποίοι και κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Ο Ηρακλειώτης, που ήταν και πρώην φίλος της ανήλικης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για την κατηγορία του βιασμού.

Οι δύο Αλβανοί παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Ο ένας κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, ο άλλος κηρύχθηκε αθώος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι και για τους δύο καταδικασθέντες, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι δεν οδηγούνται στην φυλακή υπό τον όρο να εμφανίζονται κάθε 1η και 16 του μηνός στην Αστυνομία, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τον καθένα.

Πηγή: cretalive.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ