Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ με κορονοϊό, το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ και η διάγνωση των γιατρών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 09:11

Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ με κορονοϊό, το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ και η διάγνωση των γιατρών

EPA

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ μεταφέρθηκε χθες με ελικόπτερο ο Ντόναλντ Τραμπ μνετά τη μόλυνσή του με κορονοϊό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν, ενώ προηγήθηκε μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Την στιγμή που απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία. Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Τα φάρμακα που λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, ο Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για τον κορονοϊό, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του χτες για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού Προέδρου αναφέρει τα ακόλουθα: «Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών. Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια».

Ο γιατρός δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην κατάσταση της υγείας της συζύγου του Προέδρου των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, η οποία επίσης είναι θετική στον κορονοϊό, και πως έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Tweet Από τον Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο

Μέσα από το νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ «ανέβασε» μήνυμα στο twitter όπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250