Νέα απειλή πολέμου από τον Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 16:57

Νέα απειλή πολέμου από τον Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται

EPA

Σε νέες ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε σε εγκαίνια νοσοκομείου.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε τα ακόλουθα για την Ελλάδα: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Πρόκληση Ερντογάν και σε άλλη ομιλία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Ερντογάν είχε προχωρήσει και σε άλλη εμπρηστική δήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

dikaiologitika.gr




00 inkefalonia general ad 300X250